Jonas Dal i Fredericia: Hvis vi misser Superligaen, brænder vi ikke klubflaget
Foto: Jan Christensen/Getty Images
1. division

Jonas Dal i Fredericia: Hvis vi misser Superligaen, brænder vi ikke klubflaget

Den tidligere Superliga-træner Jonas Dal er faldet for, at FC Fredericia efter 17 år i 1. division gerne vil tage næste skridt. Men verden står og falder ikke med, om de lykkedes med at rykke op.

Mens tipsbladet.dk taler i telefon med Jonas Dal, kan man høre hans telefon vibrere flere gange. Sådan en dag som i dag vælter det ind med lykønskninger på mobilen, for Jonas Dal har fået nyt job.

Til sommer skal han træne 1. divisionsholdet FC Fredericia, og det er han "pisseglad og stolt over". Det er et skridt op for den nuværende cheftræner i Kjellerup IF i 2. division, og hvis alt går vel, ender Dal i Superligaen igen. 

Det er, som Fredericias direktør sagde ved præsentationen af den nye træner, målet med det kommende samarbejde. Og netop de ambitioner gjorde Dal interesseret i Fredericia.

- Jeg kan godt lide, at Fredericia har ambitioner om at komme i Superligaen. De sætter ikke deres lys under en skæppe, de er ikke tilfreds med bare at være med. Det er lidt det, jeg er faldet for: at tage det næste skridt, siger Jonas Dal til tipsbladet.dk.

Alt kommer dog ikke til at stå og falde med, om Dal lykkes med at føre Fredericia op i Superligaen, som han gjorde med Hobro IK i 2013. 

- Hvis det ikke lykkes, er det ikke sådan, at vi sælger alle spillere og brænder klubflaget. Så prøver vi igen næste år. FC Fredercia har spillet 17 sæsoner i 1. division, så man kan sige, at det snart er ved at være på tide, at det skal gå i den retning, siger den kommende cheftræner, der glæder sig til at se, hvad samarbejdet med FC Midtjylland kan føre til.

- Nogle får jo tilført kapital, men i det her tilfælde har man lavet et samarbejde med Midtjylland. Nu kender jeg det jo ikke indgående endnu, men det lyder i hvert fald spændende. Vi må se, om det bliver så stor en gevinst, som begge klubber tror på, siger han.

- Det kan være den ekstra tænding, der skal til for at tage det sidste skridt for FC Fredericia. Jeg vil være rigtig stolt over, hvis jeg er den, der i 18., 19. eller 20. forsøg i samarbejde med alle de andre kan være med til rykke klubben op i Superligaen.

I sommer fortalte Jonas Dal i et længere interview med tipsbladet.dk, at han var nødt til at søge et job ved siden af sin tjans som 2. divisionstræner i Kjellerup. Han var endnu ikke blevet enig med Esbjerg fB om vilkårene for den skilsmisse, der ellers allerede dengang i juni var et år gammel.

Nu er han så klar til et job i en fuldtidsprofessionel klub igen, så vil det sige, at han og EfB er fri af hinanden?

- Jeg står i hvert fald fri nu til at gøre, hvad jeg vil. På den måde er jeg fri til at kunne tage et hvilket som helst arbejde. Men jeg har det også sådan, at man ikke rigtig vil tale om sin ekskæreste, når man er gået fra hinanden. Så vil man hellere tale om hende den nye, man har fundet, siger Jonas Dal.

Dals nye flamme er blot tre point fra playoffpladserne i 1. division, så han kan være så heldig, at han allerede overtager et Superliga-mandskab til sommer. Ellers kan han glæde sig til muligheden for at føre holdet op.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.