• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Jonas Dal vil trække på sin Hobro-succes i Fredericia

Jonas Dal vil trække på sin Hobro-succes i Fredericia
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Trænergerningen handler i høj grad om at trække på sine erfaringer, og Jonas Dal har erfaring med at rykke op i Superligaen. Det vil han bruge, når han nu skal forsøge at gøre det samme i sin kommende klub.

Af Anders Dehn

- Vi forventer, at Jonas Dal kan bringe os op i Superligaen.

Ambitionerne i FC Fredericia var ikke til at tage fejl af, da klubben i går præsenterede Jonas Dal som ny cheftræner fra juli måned. Dem slog direktør Stig Pedersen fast med ovenstående udtalelse.

Læs også: Jonas Dal bliver ny cheftræner i FC Fredericia: Han skal føre os i Superligaen

Den slags har Dal gjort før; ført et hold op i Superligaen. Det var ganske vist ikke noget, man regnede med, langt fra endda, da han og Hobro IK's deltidsproffer pludselig stod i landets bedste række. Men derfor kan der alligevel godt være nogle erfaringer, som den kommende Fredericia-træner kan trække på.

- Jeg tror på, at det at være træner langt hen ad vejen er genbrug. Man bliver hele tiden bliver klogere, dygtigere, smartere, mere rutineret. Jeg har lært rigtig meget om det at være træner, siden jeg gik fra Midtjyllands andethold/akademi hele vejen over Hobro, oprykningen og tiden i Esbjerg, siger træneren til tipsbladet.dk.

Læs også: Jonas Dal i Fredericia: Hvis vi misser Superligaen, brænder vi ikke klubflaget

- Den store forskel er, at der er nogle forventninger til holdet nu, og der var stort set ingen forventninger i Hobro. Spillermaterialet burde være mindst lige så godt, og klubben er gearet på en helt anden måde, end Hobro var. Så vi skal leve med at sætte en målsætning og opnå den. Det bliver den helt store forskel, og det er det eneste, jeg kan se som noget, der skulle kunne vælte noget.

Hvis altså ikke Fredericia rykker op allerede i denne sæson, hvor holdet er tre point fra playoffpladserne, kan næste sæson meget vel blive en afgørende en af slagsen. Der tales allerede om, at den forestående evaluering af Superliga-strukturen kan udmønte sig i, at den fremover skal bestå af færre hold.

Det vil i givet fald først gælde fra sommeren 2019, og så bliver næste sæson den sidste, hvor tre hold har mulighed for at rykke op. 

- Vi rykkede op med Hobro i en turnering, hvor der kun var 12 hold og to oprykkere, så det kan altså godt lade sig gøre. Når det er sagt, vil jeg som træner for Fredericia helst have den struktur, vi har nu. Jeg synes ikke, man på nuværende tidspunkt kan cutte en struktur, man har brugt så lang tid på sætte sammen, siger Jonas Dal.

- Kan de gøre det allerede nu (rykke op, red.), så vil det være fint. Men skal vi gøre det næste år, vil det også være fint. Og skal vi forsøge at rykke op i en turnering med 12 hold, så er det det, vi er nødt til at gøre. Men det er selvfølgelig ikke noget, man bare går ud og gør.

Før Jonas Dal skal jagte oprykning med FC Fredericia, skal han gøre foråret med Kjellerup IF færdigt. Holdet er blot to point fra BK Marienlyst på den andenplads, der giver oprykning til 1. division.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus