Barca sikrede mesterskabet mod Deportivo

Lionel Messi sikrede FC Barcelona alle tre point og mesterskabet, da han scorede til både 3-2 og 4-2 indenfor kampens sidste ti minutter.

Efter Atletico Madrid besejrede Alaves tidligere på søndagen, kunne FC Barcelona selv afgøre det spanske mesterskab, da de gæstede Deportivo La Coruna, der havde danske Michael Krohn-Delhi i startopstillingen.

Og her blev der ikke taget nogen chancer fra Barcelona-træneren Ernesto Valverde, der havde både Ousmane Dembele, Philippe Coutinho, Lionel Messi og Luis Suarez i startopstillingen.

Det viste sig hurtigt at være en god beslutning, for efter blot syv minutter fandt Dembele Coutinho, der flot curlede bolden op i målhjørnet til 1-0.

De to andre ville imidlertid også lege med, og en halv time efter Coutinhos mål, fik gæsternes argentinske troldmand udbygget føringen. Suarez lobbede en smuk aflevering til Messi, der fra en skarp vinkel kunne dirigere bolden i nettet til 2-0.

Inden dommeren fløjtede til pause, fik hjemmeholdet dog også noget at juble over, da Lucas Perez sparkede reduceringen i netmaskerne bag Ter-Stegen.

Og de skulle få mere at glæde sig over. For selv om Barcelona satte sig på kampen fra anden halvlegs start, var det Deportivo, der kunne bringe balance i regnskabet, da Emre Colak afsluttede et kontraangreb, der var en tro kopi af hjemmeholdets første mål.

Herefter fik Krohn-Delhi og co. mere styr på kampen, mens Barcelona havde svært ved at få fat i og holde fast i bolden. Samtidig måtte Ter-Stegen i Barcelona-målet flere gange diske op med stærke redninger for at holde Deportivo fra fadet.

Men det blev ved lige ved og næsten for Deportivo, og i stedet sørgede Messi for, at Barcelona snuppede sejren, da han i samspil med Luis Suarez og Denis Suarez spillede Deportivo-forsvaret tyndt og scorede til 3-2. Og kun fire minutter efter slog Messi sejren endeligt fast med sit tredje mål i kampen.

Med de tre point sikrede Ernesto Valverdes tropper sig dermed det spanske mesterskab, da de nu er 11 point foran Atletico Madrid, der har tre kampe igen. Samtidig sender de Clarence Seedorfs tropper en tur i den næstbedste række.