Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Forrygende Fischer og de 75 millioner

Hvem toppede, og hvem floppede? Få vurderingerne fra kampen mellem FC København og AGF her.

Tipsbladet.dk i Telia Parken:

FC København - AGF 4-1 (2-1)
1-0 Federico Santander (10.)
1-1 Jens Stage (13.)
2-1 Erik Johansson (23.)
3-1 Peter Ankersen (51.)
4-1 Viktor Fischer (76.)

Kampens bedste:

FC København:
Viktor Fischer var kampens bedste spiller - endda med afstand - og havde målgivende afleveringer til både 2-1 og 3-1, inden han selv scorede til 4-1. Den danske landsholdsspiller er elegant, når han kommer ind i banen fra sin placering på kanten, og i stedet for at søge afslutningen eller afleveringen frem i banen er han god til at se spillet og udviklingen et splitsekund inden alle andre. Således så han eksempelvis Peter Ankersen komme løbende frem mod feltet, og Fischer fandt ham, så Ankersen kunne score til 3-1. En klassespiller, som FCK har fået fat på. Selv scorede han et flot mål til 4-1. FCK har budgetteret med et europæisk gruppespil, der skal indbringe 75 millioner kroner. Præstationen var altså økonomisk vanvittig vigtig for FCK.

AGF:
Sikke en sæson, Jens Stage har haft. Dagens AGF-anfører har spillet back, på kanten og på den centrale midtbane, og Stage var manden, der udlignede til 1-1 i opgøret mod FCK. Derudover var hans afleveringer sprøde og lige i skabet, og flere gange skabte han muligheder for medspillerne. Blandt andet da han midt i første halvleg skabte en stor chance ved at trække forbi en FCK-forsvarer i feltet og spille skråt bagud til Bror Blume, hvis afslutning dog blev reddet på stregen af FCK-forsvaret. Stage har gennemgået en fantastisk udvikling i AGF.

Kampens værste:
Godt nok har han kun været i FCK en enkelt sæson, og godt nok har han flere år igen af sin aftale med det danske mandskab, men der er en reel mulighed for, at Michael Lüftner fredag spillede sin sidste kamp for FC København. Forsvarsspilleren har manglet kvalitet, og fredag var en symptomatisk kamp for Lüftners tid i dansk fodbold. Han har ganske enkelt svært ved at følge med, kommer i problemer og er ikke en spiller, man generelt har tillid til, når man iagtager spillet. Måske det også er forklaringen på, at Ståle Solbakken er på udkig efter en forsvarsspiller.

Kampens detalje:
Da Jens Stage scorede til 1-1, var der ekstase blandt de mange, mange medrejsende århusianere. Så meget, at "Jens Stage må vi klone dig"-banneret kom frem blandt publikum. Man må håbe for AGF, at Stage siger ja, for de kan sagtens bruge flere. For han er god, og han har spillet en flot sæson for AGF.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.