• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Peru - Danmark

Foto: Getty Images

Åge Hareides mandskab skyder VM-turneringen i gang med et svært opgør mod Peru.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Mordovia Arena, Saransk
Dommer: Bakary Gassama, Gambia
Pulje: Gruppe C
På TV: TV 2
Hashtag: #PERDAN #VMDK

Holdnyt:
Peru:
Efter 36 års tørke er Peru tilbage og med ved VM igen. Landsholdets store samlingspunkt er Paolo Guerrero, der til syvende og sidst fik lov til at spille med til VM til trods for dopingdom på grund af kokainspor i blodet.

Ligesom Danmark er inde i en god stime, har Peru ikke tabt i 15 landskampe i streg, og mange uden for Danmark spår Peru gode muligheder for at gå videre fra gruppen, til trods for truppen ikke tæller så mange navne, vi kender i det danske.

Én kender vi dog - Edison Flores fra AaB. Han har for Peru været et stort aktiv, mens han for AaB har haft meget svært ved at finde sig til rette. Om han starter inde, er der tvivl om, for med Paolo Guerrero tilbage, kan Flore trække det korteste strå i forhold til startopstillingen.

Peru sidste fem kampe tæller sejre over Kroatien, Island, Skotland og Saudi-Arabien, mens det i sidste test frem mod VM blev til 0-0 mod Sverige. Det er altså et godt fodboldhold, der venter Danmark.

Danmark:
Så gælder det for Danmark og Åge Hareide. Den danske landstræner har alle spillere til rådighed og kan se frem til en meget interessant åbningskamp, hvor Danmark selvfølgelig skal gå efter at vinde, men for alt i verden skal undgå at tabe.

Hareide og landsholdet har ikke tabt i 15 kampe i streg, og den sidste test inden afrejsen til Rusland gav en 2-0 sejr over Mexico, der ligeledes er med ved VM-slutrunden.

Defensiven er sat, men offensivt har Åge Hareide et par ting at tage stilling til. Pione Sisto har ikke helt leveret på venstrekanten på det seneste, mens Martin Braithwaite omvendt er kommet ind med en masse energi og gode udfordringer. Nicolai Jørgensen har heller ikke fundet målet, men er heller ikke blevet sat så godt op, mens Kasper Dolberg omvendt er kommet ind fra bænken og har gjort det godt.

Karantæne:
Peru: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstilllinger:
Peru (4-2-3-1): Gallese - Advincula, Rodriguez, Ramos, Trauco - Tapia, Yotun - Farfan, Cueva, Flores - Guerrero

Danmark (4-2-3-1): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger - Kvist, Delaney - Poulsen, Eriksen, Braithwaite - Jørgensen

Profilen:
Jefferson Farfan er en af de spillere, som flere kender og kan huske. Han er en hurtig og har en fortid i større klubber som Schalke 04, og nu spiller han for Lokomotiv Moskva. Hold øje med Farfan - han er en snu spiller, der kan spille i angrebet, på kanten eller som offensiv midtbane.

Vidste du, at..:
Paolo Guerrero spildte ingen tid i forhold til at komme tilbage på måltavlen, da han fik chancen for Peru efter at have siddet ude i fire kampe i streg med en dopingdom. To gange scorede han mod Saudi-Arabien i en testkamp den 3. juni. Han er giftig!

Dom:
Svær kamp at spå om. Danmark er hos bookmakerne svage favoritter, men man skal i den grad passe på med ikke at undervurdere det peruvianske landshold, der ikke har tabt i 15 landskampe i streg.

Når man ser på trupperne, bør Danmark dog være en anelse stærkere. Så er spørgsmålet bare, om holdet kan få sat Christian Eriksen i scene og udnytte mulighederne? Vi tror på en meget smal dansk sejr på 1-0 - et sejrsmål, der meget vel kan komme sent i Danmark, fordi Danmarks bænk bør være bredere end Perus.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.