Video : Tipsbladet
VM

Dagens VM-profil: En stille, spansk leder

På hver kampdag under VM bringer tipsbladet.dk et portræt af en af aktørerne ved slutrunden.

VM-slutrunden er ikke bare et møde med 32 nationer. Det er også et møde med nogle af de 736 spillere, der er udtaget til slutrunden for deres land.

På hver kampdag under VM vil tipsbladet.dk bringe et portræt af en af aktørerne, der enten spiller en særlig rolle ved VM eller har en særlig historie.

Dagens VM-profil: "Koke", Spanien

For at stjerner som David Silva, Diego Costa og Andrés Iniesta kan levere, er der også brug for spillere, der er tilfredse med at spille andenviolin. Spillere, der sætter de andre op.

En af de spillere er Jorge Resurreccion - bedre kendt som "Koke".

Den elegante midtbanespiller  med den gode pasningsfod løber solen sort i forsøget på at skabe rum til mere kreative spillere. "Koke" har accepteret, at han ikke er stjernen på det spanske landshold.

Og selv om han er en af stjernerne på Altetico Madrid-holdet, ændrer det ikke på hans spil eller personlighed.

"Koke" kommer ind til slutrunden med ro på hjemmefronten. Det er et års tid siden, han skrev under på en kontrakt, der holder ham i hjerteklubben Atletico Madrid, hvor han har spillet, siden han var otte år. Og i privaten har "Koke" for få uger siden giftet sig med kæresten Beatriz Espejel, han har været sammen med siden ungdommen. Hun arbejder i øvrigt som engelsk lærer. Angiveligt er midtbanespillerens engelsk dog ikke blevet så godt, at han har behov for at søge til England og jagte den helt store kontrakt.

Bryllupsrejsen må selvsagt vente, for "Koke" er ikke hjemme.

På banen er midtbanespilleren stille, men han er en leder, som for Atletico Madrid og Spanien accepterer, at det er hårdt arbejder og masser af løb, der gavner holdet bedst. Og med ham på holdet har Spanien en balancespiller, der forstår, hvornår det er bedst at forsvare, og hvornår han skal angribe.

Han havde Julen Lopeteguis tillid, og han ser også ud til at have den nye landstræner Fernando Hierros tillid.

Det er nok ikke ham, du kigger mest på, når Spanien møder Iran. Dertil er der mere kreative spillere, der nok får mere at sige - men prøv lige at holde øje med Spaniens nummer otte og se, hvor klog en spiller han er, og hvor meget han betyder for balancen på Spaniens hold.

Den 26-årige spanier har 41 landskampe på cv'et. Atletico Madrid-spilleren kan nok se frem til mange flere i fremtiden.