Video : Tipsbladet
VM

Xhaka og Shaqiri modtager bøder efter jubelscener

Der er faldet dom i sagen om Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri, der på kontroversiel vis jublede over deres mål mod Serbien.

Efter at have åbnet en disciplinærsag mod Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri har FIFA besluttet ikke at straffe spillerne med karantæne oven på deres kontroversielle jubelscener i VM-opgøret mod Serbien.

Begge profiler scorede i løbet af kampen og fejrede det med at forme en ørn med hænderne. Det kan tolkes som en politisk stikpille til Serbien, eftersom spillerne kan have referet til ørnen, der er på Albaniens flag.

Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri har begge rødder i Kosovo-Albanien, og da Serbien fortsat er i en politisk strid med disse lande, har jubelscenerne sendt landsholdsspillerne i problemer.

Efter at have undersøgt sagen har FIFA valgt at idømme en bøde på 64.533 kroner til hver af de to spillere. Samtidig har de også fået en advarsel af forbundet.

Desuden fremgår det, at Stephan Lichtsteiner modtager en bøde på 32.262 kroner, efter at han også er blevet set lave ørnen med sine hænder.