• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Dortmunds talentfulde dansker: Jeg kender mit eget potentiale

Foto: Getty Images

Selv om han stadig mangler det store gennembrud i tysk fodbold, er talentfulde Jacob Bruun Larsen fra Borussia Dortmund overbevist om, at han kan slå igennem i en af de fem store ligaer.

Af Kenneth Jensen

Thomas Delaney har trukket alle overskrifterne, men faktisk er den nyslåede Borussia Dortmund-spiller ikke den eneste dansker, der efter en sommerferie starter sin træning op i den tyske storklub.

Det gør 19-årige Jacob Bruun Larsen også, efter han i januar 2018 og frem til sommeren var udlejet til Stuttgart.

Lejeaftalen med Stuttgart blev dog ikke nogen voldsom stor succes: Det blev kun til fire Bundesliga-kampe, blandt andet på grund af et trænerskifte, men også fordi Bruun Larsen ikke greb chancen, da han fik den.

Men nu får han en ny mulighed hos en noget større klub, der denne sommer har fået ny træner i schweiziske Lucien Favre. En træner, som måske vil se kantspilleren lidt mere an. I hvert fald er det de indikationer, Jacob Bruun Larsen har fået.

Og den talentfulde offensivspiller er ikke i tvivl om, at han har det, der skal til, for at slå igennem i en stor liga som den tyske. Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt aktuelt at tænke på en retur til dansk fodbold.

- Det bliver ikke lige nu. Jeg kender mit eget potentiale, og jeg er sikker på, at hvis jeg arbejder hårdt nok, så har jeg evnerne til at spille i en af de store ligaer, og der er altså et ret stort spring til Danmark. Og det er ikke sagt for at sige noget skidt om Superligaen. Niveauet er bare meget højt i Tyskland og Bundesligaen, siger Jacob Bruun Larsen til Helsingør Dagblad.

Jacob Bruun Larsen har tre år tilbage af sin aftale med Dortmund.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.