Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Frankrig - Belgien

To stærke offensiver brager sammen i den første VM-semifinale i Rusland. Hvem er stærkest og tager billetten til søndagens finale?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.00
Spillested: Krestovsky Stadium
Dommer: Andres Cunha, Uruguay
På TV: TV 2
Hashtag: #FRABEL #vmdk

Holdnyt:
Frankrig:
Frankrig sigter efter at nå landets tredje VM-finale og kommer med to rene sejre over henholdsvis Argentina og Uruguay. Begge hvor det franske hold viste den styrke, der var svær at få øje på i de tre gruppespilskampe, hvor det kneb med både chancer og skarpheden foran målet.

Efter den målrige 4-3-sejr over Argentina kunne man have frygtet for den franske defensiv, men 2-0 over Uruguay fik gjort den frygt til skamme. Og faktisk er netop Argentina-kampen den eneste franske kamp ved VM, hvor holdet har lukket mål ind i åbent spil.

Selv om der har været svaghedstegn undervejs, må det franske holds strutte af selvtillid, da det i 17 kampe kun er blevet til ét eneste nederlag.

Der er ingen skader i den franske trup, der atter har Blaise Matuidi til rådighed efter en tur i karantæne-boksen. Så umiddelbart kan landstræner Dechamps' eneste hovedbrud være, om det skal være Blaise Matuidi eller Corentin Tolisso, der skal starte på venstre kant. 

Belgien:
Mens andre semifinalister har haft pointtab og brugt forlænget spilletid og straffesparkskonkurrencer for at nå frem blandt de sidste fire, har Belgien gjort rent bord ved dette VM, hvor der er blevet til fem rene sejre. 

Nationen er dermed klar til den anden semifinale i historien, og forventningerne er med rette høje efter 2-1-sejren over favoritterne fra Brasilien. 

Imod netop Brasilien fik holdets offensiv virkelig foldet sig ud, og det kunne sagtens være blevet flere end de to scorede mål i første halvleg.

Når det så er sagt, har defensiven vist sig til at tale med, hvilket specielt var tydeligt i ottendedelsfinalen mod Japan, hvor man var bagud 2-0, inden det fremragende comeback blev en realitet. 

Thomas Meunier er i karantæne, hvilket kan give plads til både Chadli og Carrasco på kanterne.

Karantæne:
Frankrig: Ingen
Belgien: Thomas Meunier

Bud på startopstillinger:
Frankrig (4-2-3-1): Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Kante, Pogba -  Mbappe, Griezmann, Matuidi - Giroud

Belgien (3-4-2-1): Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Hazard – Lukaku

Profilen:
Oliver Giroud er endnu ikke kommet på tavlen ved dette VM, mens hans evne til at være spilstation og kunne holde på bolden har skabt plads til holdkammeraterne Mbappé og Griezmann.

- Jeg forsøger at skabe hullerne til mine holdkammerater - det er min uselviske side, har Oliver Giroud udtalt. 

Hvis det lykkes ham at komme på tavlen, vil han overhale Zinedine Zidane på landsholdets topscorerliste. Lige nu er de begge noteret for 31 scoringer, hvilket er nok til fjerdepladsen. Thierry Henry, der sjovt nok fungerer som assistenttræner for det belgiske landshold, holder førstepladsen med sine 51 scoringer.  

Vidste du, at..:
Frankrig vandt VM i 1998 og var i finalen igen i 2006, hvor det blev til nederlag til Italien efter straffesparkskonkurrence. Belgien har blot en semifinale, der ligger tilbage til VM i 1986, hvor holdet tabte med 2-0 til Argentina.

Men det er Belgien, der fører, når det kommer til de indbyrdes opgør, hvor det er blevet til 30 sejre mod Frankrigs 24 sejre i 73 tidligere møder.

Dom:
Begge hold kan præsentere voldsomme offensiver, men det kan meget vel blive forsvaret, der kommer til at spille en afgørende rolle. Som nævnt har Frankrig kun lukket mål ind i åbent spil mod Argentina ved dette VM, og franskmændene har styrken til at stække belgierne. 

Dog er spådommen, at der kommer mål fra begge mandskaber, men Frankrig vinder dramaet med 2-1 og spiller sig i finalen, hvor enten Kroatien eller England bliver modstander. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: