VM

Umtitis hovedstød sender Frankrig i VM-finalen

For tredje gang i historien er Frankrig at finde i en VM-finale. Tirsdag formåede Didier Deschamps mandskab at slå Belgien i semifinalen.

Tirsdag aften var der på alle måder lagt i kakkelovnen til et kæmpe VM-brag, når Frankrig og Belgien tørnede sammen i en semifinale. De to dyreste trupper skulle nu stå over for hinanden i en dyst om en billet til finalen.

Fra kampens start virkede det også til, at begge mandskaber havde tænkt sig at stå offensivt og true sine modstandere. Efter fem minutter blev det en anelse farligt, da Eden Hazard sendte en skarp tværpasning afsted i det franske felt. Belgien tiltvang sig et hjørnespark.

I den modsatte ende af banen var Kylian Mbappé tæt på at nå en stikning, som Paul Pogba sendte afsted. Et sus gik gennem maverne blandt tilskuerne på Krestovsky Stadium, men det blev ikke til en reel afslutning.

Eden Hazard var efter 18 minutter tæt på, da han hamrede bolden afsted. Lige akkurat nåede franskmændene at få headet bolden væk. Kort efter formåede Hugo Lloris at diske op med en flot redning. Toby Alderweireld var afslutteren. Ind ville bolden dog ikke, og første halvleg endte 0-0.

I anden halvleg fortsatte det underholdende spil. Fem minutter skulle der gå, og så var franskmændene foran med 1-0. Samuel Umtiti steg til vejrs på et hjørnespark og headede sit land i front.

Herefter forsøgte Belgien at presse på, mens Frankrig stod kompakt i forsvaret og formåede at holde belgierne væk fra de farlige chancer.

Det vakte opsigt, da Eden Hazard blev tacklet uden for feltet. Samtlige belgiere appellerede for frispark, men intet blev dømt.

Dermed endte det med en smal sejr på 1-0 til Frankrig, der nu står i en VM-finale for første gang siden 2006. I 1998 spillede franskmændene også en VM-finale.