Video : Tipsbladet
VM

Bedst og værst: Teenagers trylleri og 'Hazarderet' solo-kørsel

Vi har zoomet ind på Frankrig sejr i VM-semifinalen mod Belgien.

Frankrig - Belgien 1-0 (0-0)
1-0 Samuel Umtiti (50.)

Kampens bedste

Frankrig

Det er utroligt, som 19-årige Kylian Mbappé kan trylle på en fodboldbane. Foruden at kunne bruge sin fart på de franske omstillinger viste Kylian Mbappé sig på en ny måde for Frankrigs landshold. Her, der og alle vegne dukkede han op og truede sine direkte konkurrenter med små træk. Til alles store forbløffelse rullede han lige bolden bag om sig med hælen på mærkværdig vis i anden halvleg. En overlegen detalje, der er meget sjældent set blandt teenagere på topplan.

Og igen er der ros til Paul Pogba og N'Golo Kanté, som altid finder sine offensive medspillere med skarpe afleveringer.

Belgien

Arkitekt, dirigent, leder. Kært barn har mange navne, og det er klart gældende for Belgiens anfører, Eden Hazard, der altid har en finger med i det belgiske offensive spil. Hurtige driblinger gjorde Benjamin Pavard afsindig rundtosset i det franske forsvar, og når så Eden Hazard efterfølgende kan skubbe Paul Pogba væk - så vidner det om en stjerne, der råder over adskillige kompetencer. Men når man kan afdrible en stribe af forsvarsspillere, så medfølger det også bare et ansvar. Og eftersom Eden Hazard ikke scorede, virkede driblingerne en anelse hasarderede.

Kevin de Bruyne skal have ros for sit arbejdsraseri på midtbanen.

Kampens værste

Umiddelbart så han ud til at være et farligt våben for Frankrig. Med lige så mange scoringer som Zinedine Zidane på det franske landshold er der store forventninger til Olivier Giroud. Men angriberen havde glemt skarpheden på hotelværelset, og Didier Deschamps må ærgre sig over, at Olivier Giroud ikke slog til, når det gjaldt. Måltørken har nu varet i 496 minutter.

Kampens detalje

For to år siden fik Samuel Umtiti debut på det franske landshold i en EM-kvartfinale mod Island. Siden da har præstationerne været svingende, og i starten af tirsdagens VM-semfinale så det ud til, at hans usikkerhed skulle blive et problem. Men de dårlige clearinger forsvandt efter pausen, og Samuel Umtiti beviste, at man sagtens kan rejse sig på trods af en kikset start. Fra potentiel skurk til helt.