• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Nej, Danmark kunne ikke lige så godt være i VM-finalen

Foto: Getty Images

Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, gør op med den fejlagtige idé om, at Danmark lige så vel kunne have været i VM-finalen som Kroatien på grund af forløbet af ottendedelsfinalen og den uafgjorte mod Frankrig.

Af Troels Bager Thøgersen

Bragt i Tipsbladet den 13. juli

Frankrig har spillet sig i VM-finalen med en driftsikker og stærk kollektiv defensiv, hvor midtbanen anført af N’Golo Kanté og Paul Pogba gør det voldsomt svært for modstanderne at skabe chancer, og hvor man selv er i stand til at skabe chancer gennem kontraløb, dødbolde og i etablerede, lange angreb, alt efter hvad der er mest fordelagtigt i kampsituationen.

Kroatien har svinget mellem det passive og det geniale, hvor kroaterne især taktisk og som hold har været VM’s bedste til at tilpasse sig kampene og bruge de nødvendige fodboldfaglige greb for at vinde, bortset fra i kampen mod Danmark, hvor kroaterne gik helt i stå fra begyndelsen af 2. halvleg.

Der venter en VM-finale med Frankrig som svag favorit, og selvom hverken Frankrig eller Kroatien hører til blandt de stærkeste VM-finalister i de seneste årtier, forventer jeg en god finale.

Jeg er på denne plads også nødt til at gøre op med den fejlagtige idé om, at Danmark lige så vel kunne have været i VM-finalen som Kroatien på grund af forløbet af ottendedelsfinalen og den uafgjorte mod Frankrig.

Frankrig spillede på 60 procent i kampen mod Danmark og fik nøjagtig det ud af kampen, man ville: 0-0, ingen skader og hviletid til de fleste af starterne.

Sorry guys – det var ikke en dansk forsvarsindsats i verdensklasse, men det, man kan forvente af landsholdet mod en modstander, der den eftermiddag – med vilje – leverede en angrebsindsats i gå-tempo. Kroatien burde have vundet over Danmark i ordinær spilletid trods en svag indsats.

Spillede Danmark og de 31 øvrige nationer VM igen med samme spil og chancer, ville det mest sandsynlige udfald være, at Danmark fik ét eller to point og røg ud af gruppespillet.

Som anført på denne plads for et par uger siden er det bydende nødvendigt at se objektivt på VM-slutrunden og drage de konklusioner, der giver landsholdet de bedste muligheder for at kvalificere sig til EM 2020.

At nogen tror, Danmark hører til i en VM-finale og ikke reelt var blandt den svageste tredjedel af holdene ved VM, er at gøre både det nuværende og det kommende landshold en bjørnetjeneste, og at undervurdere Frankrig og Kroatiens reelle niveau.

Læs 48 siders Tipsbladet med reportager fra Sankt Petersborg og Moskva om Frankrig og Kroatiens vej i VM-finalen, og Englands dramatiske exit. Få også Tipsbladets Superliga-optakt og vores opsamling af ugen på transfermarkedet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.