• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM tipsbladet.dk

VM er forbi: Her er slutrundens allstar-hold

VM er forbi: Her er slutrundens allstar-hold
Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med vores bud på VM's allstar-hold.

Af tipsbladet.dk

De franske spillere kunne søndag række armene mod den russiske aftenhimmel og lade sig hylde som verdensmestre for første gang siden 1998. Frankrig vandt finalen 4-2 over Kroatien, og dermed blev der også sat endelig punktum for VM 2018.

Tipsbladet.dk ser her tilbage på slutrunden og kårer VM's allstar-hold.

Her i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Thibaut Courtois, Belgien 
Danijel Subasic blev helten for Kroatien i flere straffesparkskonkurrencer, men lukkede fire mål ind i finalen, mens Hugo Lloris lavede en kæmpe fejl i selvsamme kamp. Derfor går pladsen til Thibaut Courtois, der leverede den mest stabile præstation under VM og havde en stor aktie i, at Belgien endelig fik forløst noget at det enorme potentiale, der er i truppen.

Højre back: Kieran Trippier, England 
Tottenham-backen havde før VM blot spillet syv landskampe for England, og han var nærmest en ikke-eksisterende del af kvalifikationen. Desto mere imponerende er det, at Trippier for alvor bragede igennem i Rusland, hvor han var et kreativt indslag for englænderne og skabte mange chancer for sine holdkammerater. Prikken over i'et var drømmemålet direkte på frispark mod Kroatien i semifinalen. 

Central forsvarer: Raphael Varane, Frankrig
Det har ligget i kortene i adskillige år, at Raphael Varane ville blive en stjerne, og nu er han for alvor nået et punkt, hvor han skal medregnes blandt verdens bedste midtstoppere. Real Madrid-spilleren var i en klasse for sig for verdensmestrene og spillede samtlige minutter for Les Bleus. 

Central forsvarer: Andreas Granqvist, Sverige 
Sverige fik det maksimale ud af truppen ved at nå hele vejen til kvartfinalen, og i kølvandet på slutrunden må man bare løfte på hatten for Andreas Granqvist. Anføreren var den vigtigste mand og bedste spiller for Sverige, og han har fortjent den stjernestatus, han nyder i sit hjemland i disse år. Nu skifter Andreas Granqvist til Helsingborgs IF i den næstbedste række, og hans første kamp kan blive om to uger på udebane mod Jönköpings Södra. Der kan man tale om en helt anden hverdag. 

Venstre back: Lucas Hernandez, Frankrig
Før VM havde Lucas Hernandez aldrig spillet en betydende landskamp for Frankrig, men han spillede samtlige kampe i Rusland, og det var kun i den betydningsløse match mod Danmark, han ikke spillede fuld tid. Her kan man tale om et landsholdsgennembrud for Atletico Madrid-spilleren, der leverede en stor slutrunde og blandt andet noterede sig for to assists.

Højre midtbane: Eden Hazard, Belgien
Eden Hazard var en sand fornøjelse at følge i Rusland. Belgieren sprudlede af spillelyst, og han voldte modstanderne kæmpe problemer. Hazard skyder en imponerende fart med bolden, og tre mål og to assists vidner om, at han også formåede at have slutprodukt med sig. Hazard kom med en kryptisk udmelding om fremtiden efter Belgiens sejr i bronzekampen og mon ikke, at han snart spiller for Real Madrid. 

Central midtbane: Luka Modric, Kroatien
Real Madrid-stjernen blev kåret som VM's bedste spiller, og det er svært at indvende noget imod. Den elegante midtbanespiller mistede stort set ikke bolden på noget tidspunkt, og det er imponerende, som han kan få fodbold til at se så legende let ud. Uden Modric var Kroatien aldrig nået finalen. Anføreren fylder snart 33, og spørgsmålet er, om vi har set ham for sidste gang til VM. Forhåbentlig ikke.

Central midtbane: N'Golo Kanté, Frankrig
N'Golo Kanté er en helt anden type midtbanespiller en Luka Modric, men han er lige så vigtig. Det er ikke ham, der laver de lækre driblinger og smukke afleveringer, men han er forrygende til at lukke modstanderen ned og erobre boldene. 70 procent af jorden er dækket af vand; resten dækker Kanté, blev det humoristisk bemærket under VM. N'Golo Kanté satte i Rusland to streger under, at han lige nu er et godt bud på verdens bedste 6'er. 

Venstre midtbane: Denis Cheryshev, Rusland
I Denis Cheryshev kan man tale om et uventet gennembrud. Det tidligere Real Madrid-talent var slet ikke tiltænkt nogen stor rolle hos de russiske VM-værter, men Alan Dzagoevs skade i åbningskampen blev Cheryshevs chance, og den greb han til fulde. Russeren scorede fire mål og fik for alvor styrket sin egen aktie. 

Angriber: Romelu Lukaku, Belgien 
Et monster af en angriber, som spillede et stort VM for Belgien. Man savnede nogle scoringer fra Romelu Lukaku i de afgørende kampe, men derudover er der ikke en finger at sætte på Manchester United-stjernen, der især skinnede igennem som en ægte holdspiller. Især Lukakus indsats mod Brasilien var af højeste klasse, selv om han ikke kom på tavlen. Belgieren forlod VM med fire mål og en bronzemedalje i bagagen.

Angriber: Kylian Mbappé, Frankrig 
Der tales om, hvem der overtager fodboldens trone, når Cristiano Ronaldo og Lionel Messi ikke er her længere. Det er svært at komme på et bedre bud end Kylian Mbappé. VM's næstyngste spiller var en af de bedste ved slutrunden, og det blev for alvor udpenslet foran hele verden, at han er noget ganske særligt. 19 år gammel, målscorer i en VM-finale og solgt for 1,3 milliarder for et år siden. Alt omkring Kylian Mbappé taler for sig selv. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus