Video : Tipsbladet

AaB har været den med afstand mindst aktive klub denne sommer, og det passer sportsdirektør Allan Gaarde storartet. Der skal dog nok ske ting og sager, varsler han.

Hvis transfervinduet var et provinsdiskotek, ville FC Midtjylland føre utrætteligt an på dansegulvet, mens AaB ville være synonym med den flok gutter, der helst sidder i hjørnet og rafler. Godt gemt væk fra centrum af festlighederne, men bestemt ikke utilfredse med aftenens forløb.

Det tager således ikke lang tid at opsummere AaB's transfervindue indtil videre. Der er nærmest ikke sket noget overhovedet. Afskeden med lejesvenden Yann Rolim er den eneste lillebitte markering fra nordjyderne.

Mange AaB-fans sidder utålmodigt og venter på aktivitet på Hornevej, men sportsdirektør Allan Gaarde er meget tilfreds med tingenes tilstand.

- Jeg vil sige, at heldigvis er der ikke sket noget. Vi har ikke haft behov for at levere underholdningen – det synes jeg, vi har bidraget rigeligt til de seneste to transfervinduer. En trup kan altså godt blive stærkere, selv om der ikke kommer otte nye spillere til. Det gælder især, når man har så mange unge spillere som os, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk.

Der skal dog nok komme gang i svingdøren i Aalborg.

- Når det er sagt, så kommer vi til at lave noget. Vi kommer ikke til at hente så mange, men vi skal styrke os offensivt, for det er der, vi er mest udfordret. Det behøver ikke være med en decideret angriber, men vi skal forstærke os på den offensive del af banen, og det kigger vi på, siger sportsdirektøren.

Tipsbladet.dk kunne mandag fortælle, at AaB arbejder på at udleje midtbanespilleren Robert Kakeeto, men det vil også ske permanente afgange i løbet af sommeren.

- Det vil ske salg, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at det kan være et godt tidspunkt for Edison Flores, hvis det rigtige tilbud kommer. Der har været konkrete bud, men de har bare ikke været gode nok, fortæller Allan Gaarde.

Netop Edison Flores må betegnes som AaB's største salgsobjekt lige nu, men det skyldes bestemt ikke, hvad han har præsteret på de danske fodboldbaner de seneste to år. Offensivspilleren har - heldigvis for AaB - været fremragende for Peru, og det kan åbne døren til et stort salg.

- Han har leveret bedre for landsholdet, end han har for AaB. Han blev topscorer i VM-kvalifikationen for et hold, der blandt andre mødte Uruguay, Brasilien, Argentina og Chile, og det i sig selv siger jo i virkeligheden det meste. Jeg synes også, han har gjort det godt for os, men det har bare været svært at vænne sig til noget helt nyt, siger Gaarde og fastslår, at den sidste Bassogog-, Rolim- og Flores-type ikke har været forbi AaB:

- Vi tør godt tage eksotiske spillere ind i AaB. Det har vi gjort før, og det kommer vi til igen. Vi vurderer, de har en masse at tilføre en klub som vores.

AaB har opgivet af få fingrene i Yann Rolim, selv om Allan Gaarde ellers tidligere har fastslået, at klubben gerne ville beholde sidste sæsons lejesvend. Af flere forskellige årsager har det dog ikke været muligt.

- Det var tydeligvis en spiller med en masse kvaliteter, men han har ikke været vores førsteprioritet. Som klub har vi interesse i at have vores spillere permanent, og det kan enten ske via et køb af spilleren eller en lejeaftale med option. Det er bare ikke altid, det kan lade sig gøre, lyder det fra AaB's sportsdirektør.

AaB lagde fra land med en 1-0-sejr over SønderjyskE fredag aften.