Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - Randers FC

Horsens overraskede og vandt i Telia Parken over FC København i første kamp. Nu går holdet ind til et møde mod Randers som favoritter.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achrfc #sldk

Holdnyt:

AC Horsens:
Selv om resultaterne svigtede i testkampene, og manager Bo Henriksen kæmper med at sætte en god og bred trup sammen, tog AC Horsens alligevel fra Telia Parken med en sejr over FC København. En meget imponerende sejr over FCK, der denne sæson ventes at kæmpe med om mesterskabet. Det var første gang nogensinde, at AC Horsens vandt over FCK på udebane.

Den helt store historie for AC Horsens er dog ikke sejren over FCK, men derimod at angriber Martin Pusic nåede at fuldføre fire dage af sin toårige kontrakt, inden han fik aftalen revet over. Det er helt vildt. Ifølge Pusic er han færdig med dansk fodbold.

Horsens-holdet går nu ind i kampen mod Randers som favorit, og det bliver interessant at se, hvordan mandskabet forvalter favoritværdigheden. Horsens var i en 3-5-2 opstilling mod FCK, men kan vende tilbage til den vanlige 4-4-2 mod et hold, som Horsens har rigtigt gode muligheder mod.

Horsens er muligvis uden både Lasse Kryger og Mathias Nielsen, der begge sad ude senest med skader.

Randers FC:
Spillet var til tider udmærket, men point var der ingen af, da Randers tabte med 0-2 hjemme til Brøndby. Nu venter i den grad en anden opgave mod et mandskab, der lever meget på dueller og luftspil, og det skal Randers stå imod.

Randers-holdet er uden en skadet Michael Boman, men ellers lader der til at være frit valg på alle hylder for Thomas Thomasberg, der formentlig håber på at få en tilgang eller to mere denne sommer. Han har fået André Rømer fra OB ind, ligesom angriber Benjamin Stokke er hentet til klubben fra Kristiansund BK.

Spillet var som nævnt ganske fint mod Brøndby, og det kan få Thomas Thomasberg til at stille op med samme 11 og samme opstilling: Lidt atypisk for Thomasberg var han i en 3-5-2 opstilling mod Brøndby.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac - Frantsen, Juel Andersen, Reese, Kortegaard - Hansson, Jacobsen, Skytte, Qvist - Nymann, Borring

Randers FC (3-5-2): Carlgren - Bager, Conboy, Marxen - Thomsen, Kallesøe, Poulsen, Lauenborg, Allansson - Mølvadgaard, Lobzhanidze

Profilen:
Målmanden Matej Delac fik en drømmedebut for AC Horsens. Godt nok begik han straffespark på Viktor Fischer til sidst i opgøret mod FC København, men målmanden gjorde skaden god igen ved at redde sparket fra Fischer, så det endte med en sejr på 2-1. Sikke en debut for keeperen, der er hentet i Chelsea, og som bliver vigtig for Horsens denne sæson.

Vidste du, at...:
Randers FC får det svært, for holdet har aldrig tidligere vundet i Horsens. 11 udekampe i Superligaen mellem de to hold er endt med seks hjemmesejre og fem uafgjorte. Horsens viste dog vejen for Randers senest, hvor klubben altså for første gang nogen sinde vandt ude over FCK. Så det kan lade sig gøre, Randers.

Dom:
Det bliver sikkert en målfattig fodboldkamp, for det er to hold, der har det godt med at forsvare, og som måske er bedst, når der satses på kontra. Hjemmeholdet kommer som favorit til opgøret og har kvaliteterne til at vinde det, hvis chancerne bliver udnyttet. 

Omvendt skal Randers bruge farten i Lobzhanidze og resten af offensiven til at sikre et godt resultat, mens klubben også skal vise noget mere skarphed foran målet.

Dødbolde kan blive afgørende, og her må vi bare konstatere, at Horsens er en tand eller to stærkere. Og det tror vi også kommer til at afgøre slaget. 2-0 til Horsens, der sikkert udnyttet et par gode hjørnespark eller indkast.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: