• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Kommende-Horsens spiller skaber overskrifter i Norge: Det er sensationelt

Kommende-Horsens spiller skaber overskrifter i Norge: Det er sensationelt
Foto: Getty Images

Sivert Heltne Nilsen er tæt på at skifte fra Brann i Norge til AC Horsens. Mens der i Danmark ikke er stort kendskab til den 26-årige nordmand, er der nærmest choktilstande i byen Bergen, hvor hans nuværende klub har hjemme. Salget af midtbanespilleren kan også blive til et farvel til guldet i Eliteserien.

Af Kenneth Jensen

Når AC Horsens på søndag går på banen til et Superliga-opgør mod Hobro IK, kan det meget vel være med en ny midtbanespiller på holdkortet.

Bo Henriksen og Horsens er tæt på at lukke en aftale med den norske midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen, der i weekenden blev fotograferet på tribunen under kampen mellem SønderjyskE og Horsens, som Horsens tabte med 0-2.

Og mens der i den danske klub helt sikkert vil være glæde over at sikre sig en ny spiller til den defensive del af midtbanen, er det ikke for meget at sige, at der er fortvivelse i den norske by Bergen, hvor Sivert Heltne Nilsens nuværende klub hører til.

Mens den 26-årige midtbanespillers skifte ikke fylder mere end normalt i Danmark, trækker det store overskrifter i Norge, hvor man blandt andet har svært ved at forstå, hvorfor spilleren skifter nu.

Og man forstår, hvorfor nordmændende har svært ved at forstå skiftet: Brann fører i øjeblikket Eliteserien, midtbanespilleren er søn af træneren, og han spiller foran 10.000 - 12.000 tilskuere, når Brann spiller hjemmekampe. Der er altså en reel mulighed for, at de kan løbe med titlen denne sæson, hvor der resterer 14 kampe. AC Horsens og Bo Henriksen lader til at have lavet et scoop med købet af 26-årige Heltne Nilsen.

- Det er en stor historie i Norge og hos os. Det kom som et chok, og det bliver behandlet som et chok, fortæller Anders Pamer, der er sportskommentator på Bergens Tidende, til tipsbladet.dk.

Han forklarer:

- Man sælger en af de vigtigste spillere på holdet på dette tidspunkt. Det er et meget dårligt signal at sende. Man havde regnet med, at holdet denne sommer ville gå ud og forstærke sig og finde en angriber. I stedet vil trænerens søn væk på et tidspunkt, hvor man fører Eliteserien. Det er kort og godt sensationelt. 

- Ambitionerne om at vinde ligaen lider et stort knæk. Der er ingen tvivl om, at han bliver savnet.

Ifølge Anders Pamer kan Bo Henriksen og AC Horsens godt begynde at glæde sig over at få Sivert Heltne Nilsen i truppen. Den norske sportskommentator er slet ikke i tvivl om, at den 26-årige midtbanespiller bliver et stort hit i Danmark.

- Ham og Mike Jensen fra Rosenborg har drabelige dueller på midtbanen - det er general mod general fra de to største klubber i Norge. Sivert er en hård hund, en leder og en boldvinder. Han går i krig og vil vinde alle dueller og bolde.

- Han slår til i Danmark, for han er meget stabil og mentalt stærk. Hvis man skal sammenligne ham med en dansk spiller, må det blive en type som Stig Tøfting. Den her plæneklipper, som kan vinde bolden og spille den videre, og som er en leder på banen.

Anders Pamer har selv skrevet en artikel til Bergens Tidende, hvor han kalder det for et "klubvalg, der er umuligt at forstå". Det handler ifølge Pamer i høj grad om, at Sivert Heltne Nilsen spiller under sin far, ligger nummer et i den norske række og altså tager til AC Horsens og ikke en af de store klubber i Danmark.

- Vi ved nok mere om dansk fodbold, end I gør om norsk. Vi kender Aarhus, Aalborg, København, Odense, Brøndby. Men Horsens - en landsby i Jylland - er ingen stor klub i folks bevidsthed. Derfor er skiftet også overraskende, siger Anders Pamer.

Det lader altså til - hvis man skal tage Bo Henriksen og Horsens-brillerne på - at sidste sæsons nummer seks i Superligaen er ved at lave et stort nummer på transfermarkedet.

- Han har været fantastisk for Brann i den her sæson. Han var ikke så god i testkampene i det tidlige forår, men da sæsonen startede, havde han sin bedste halvsæson nogensinde. Hans betydning for holdet er enorm, og han ville have været kaptajn, hvis han ikke var trænerens søn, for han er den ubestridte chef på banen. Han vender nederlag til sejre med sin karisma og indstilling på banen.

- Han går altid forrest, og midtstopperne i Brann elsker ham. Inden de sidste to kampe i forårssæsonen havde holdet nærmest ikke lukket mål ind, fordi han lukker rum ned og ødelæggerne modstandernes angreb. Der er vældig få målchancer til Branns modstandere, siger Anders Pamer.

Ifølge sportskommentatoren fra Bergens Tidende leder man lige nu efter en forklaring på, hvor meget træner og farmand Lars Arne Nilsen har haft at sige i forhold til salget. Brann-træneren har forklaret, at det er sportschefens beslutning at sælge.

Sivert Heltne Nilsen skiftede for tre år siden fra Vålerenga. Halvandet år forinden spillede han for IL Hödd. Også her spillede han under sin far.

I denne sæson har den 26-årige midtbanespiller 15 gange og scoret to gange.

Superliga

Mere Superliga

Fokus