Erik Sviatchenko føler sig snydt for mål i CL-exit
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Champions League

Erik Sviatchenko føler sig snydt for mål i CL-exit

Forsvarsspilleren forstår ikke, at han skulle have annuleret et mål for frispark, da FC Midtjylland i går røg ud til FC Astana

FC Midtjylland røg skuffende ud af kvalifikationen til Champions League, da de onsdag aften kun spillede 0-0 mod FC Astana fra Kasakhstan. En sejr var påkrævet, efter man tabte med 1-2 på udebane i den første kamp, men Jess Thorups tropper kunne ikke få bolden i kassen.

I hvert fald ikke så målet talte. I starten af anden halvleg lykkedes det faktisk forsvarsstjernen Erik Sviatchenko at sende bolden i mål med et hovedstød, men dommeren valgte at annullere målet. I stedet dømte han frispark for FC Astana-keeper Nenad Erić, og det gav efter kampen anledning til frustrationer hos Erik Sviatchenko. Han fortalte til Ekstra Bladet, at han slet ikke var enig i den vurdering. 

- Jeg fatter ikke, hvorfor målet blev underkendt. Jeg hoppede bare over hans 'fire meter lange arme'. Det var håbløs dommerkendelse.

Nenad Erić fik flere gange tilkendt frispark, når FC Midtjylland sendte bolde ind i de højere luftlag. Derfor var der som kampen skred frem tydelige frustrationer at spore hos hjemmeholdets spillere.

Lige lidt hjalp det, for det lykkedes Nenad Erić og FC Astana at holde nullet. De gik dermed videre i Champions League-kvalifikationen, mens FC Midtjylland sendes over i kvalifikationsturningen til Europa League. Her træder de ind i tredje runde, og skal møde enten Lincoln Red Imps fra Gibraltar eller The New Saints fra Wales.

Først står den dog på en opgave i den hjemlige Superliga, hvor de danske mestre skal møde oprykkerne fra Vejle på lørdag.