Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - Randers FC

Esbjerg fB jagter sæsonens første sejr på den forheksede hjemmebane, mens gæsterne fra Randers skal bygge videre på de tre point mod OB.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #efbrfc #sldk

Holdnyt:

Esbjerg fB:
Kan ét point i tre kampe godt være godkendt? Ja, mente EfB-målmand Jeppe Højbjerg, da tipsbladet.dk tidligere på ugen talte med ham. Han fremførte, at mens hjemmebanenederlaget til Vendsyssel FF var skuffende, var det ene point ude mod sidste sæsons bronzevindere, FC Nordsjælland, en positive overraskelse, og desuden havde spillet været fornuftigt.

Oprykkerne er dog nødt til også at få måltavlerne afspejle indsatserne, og nu får de så chancen med to hjemmekampe på stribe. Først mod Randers FC, siden SønderjyskE. Her skal Esbjerg gerne have nogle point, for som cheftræner John Lammers sagde forleden, er det to af de hold, som de skal måle sig med.

EfB har dog haft sværet ved at vinde på hjemmebane det seneste halvandet år, så spørgsmålet er, om det overhovedet er en fordel, at kampene spilles på Blue Water Arena. Til gengæld er det helt sikkert en fordel, at skadessituationen er i bedring.

Emmanuel Oti Essigba er klar igen, mens også Jeppe Brinch skulle være fit. Dermed er kun langtidsskadede Rodolph Austin ukampdygtig.

Randers FC:
Det kunne næsten ikke have været anderledes. André Rømer spillede i sidste runde sin anden kamp for Randers mod den klub, han kom fra, OB, og hvad gjorde han så? Scorede sit blot syvende mål i 166 førsteholdskampe i karrieren. I kampens første spilleminut.

Det var givetvis et opløftende øjeblik for Rømer, der ikke havde noget succesfuldt halvår i OB, men også for hans nye hold. Der blev nemlig ikke scoret mere i kampen, og dermed er Randers på fire point for tre opgør i sæsonen.

Det Randers-hold, der slog OB, bestod mestendels af spillere, der også var i klubben i sidste sæson, kun tre nye, men cheftræner Thomas Thomasberg har alligevel byttet rundt på et par positioner. Saba Lobjanidze lå længst fremme sammen med indkøbet Benjamin Stokke, og Joel Allansson, der mest har spillet centralt for Randers, lå ude til venstre.

To spillere, der ikke var med, var Kasper Enghardt og Mikael Boman. De var begge tilbage i træning i sidste uge, men selvom klubben oplyser, at de begge gør fremskridt, er ingen af dem med i truppen til kampen. 

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Anyembe, Halsti, Garcia, Lauridsen – ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko – Dreyer, Petre, Oti

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Bager, Marxen, Conboy – Kallesøe, Poulsen, Rømer, Allansson – Lobjanidze, Stokke

Profilen:
Hvis det ikke havde været for Lobjanidze, var Randers FC formentlig ikke Superliga-hold i dag. Han scorede ni gange i slutspillet i sidste sæson, men har endnu ikke fundet vej til nettet i denne sæson. Måske kommer det lørdag, hvor han givetvis kan udnytte sin fart mod EfB’s aldrende og tunge midterforsvar. Og så venter en sjælden georgisk duel mod Lasha Parunashvili på den defensive midtbane.

Vidste du, at..:
Esbjerg har ikke vundet i holdets 11 seneste hjemmekampe i Superligaen. Det er en tangering af egen negativ klubrekord, viser tal fra danskfodbold.com.

Dom:
Hjemmeholdet har brug for point og for at holde snor i hold som Randers, så det skal ikke gerne blive til endnu et nederlag foran eget publikum. Men Randers kom i gang i sidste runde, så spørgsmålet er, om EfB lykkes med sin mission.

Vi tror på en tæt kamp mellem en oprykker og et bundhold fra sidste sæson, men som gæsterne i sidste ende kommer bedst ud af. Randers vinder 1-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: