• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Halvanden måned efter køb: Dansker får endelig lov til at spille i England

Halvanden måned efter køb: Dansker får endelig lov til at spille i England
Foto: Birmingham City

Kristian Pedersen har været Birmingham FC-spiller i halvanden måned, men har først nu fået lov til at komme i kamp. Det skyldes, at klubben var underlagt et transferforbud.

Af Anders Dehn

I slutningen af juni skiftede den tidligere U21-landsholdsspiller Kristian Pedersen fra Union Berlin til Birmingham FC, men danskeren fik hurtigt lange udsigter til spilletid. Klubben kunne nemlig ikke få lov til at registrere ham hos den engelske ligaforening, EFL.

Uden registrering kunne Pedersen ikke spille kamp, og det var ved at blive presset forud for sæsonpremieren mod Norwich City i morgen eftermiddag. Men sent torsdag aften indløb beskeden om, at danskerens forhold var gået i orden.

Læs også: Pengeproblemer: Birmingham kan ikke registrere nyindkøbt dansker

Birmingham har forpligtet sig til at lfølge en række krav til klubbens økonomi for at få lov til at registrere Pedersen. Målet er, at den fremover kan leve op til de regler for overforbrug, der eksisterer i ligasystemet.

- Følgelig er the Blues blevet begrænset, hvad angår registrering af nye spillere. Klubben har fået tilladelse til at registrere Pedersen, som blev hentet i Union Berlin denne sommer, plus fem yderligere tilføjelser hvis nødvendigt, skriver Birmingham City på sin hjemmeside.

Læs også: Birmingham arbejder på at få gjort dansker spilleberettiget til sæsonstart

Det engelske ligasystem har en række regler, der minder om Financial Fair Play, som man kender det fra europæisk fodbold. De indebærer blandt andet, at klubberne skal holde deres underskud nede, og det var det, Birmingham havde forbrudt sig mod.

Men nu har klubben altså forpligtet sig en plan for at rette op på det - og dermed fået lov til at bruge sit danske nyindkøb.

Læs også: Danskerklub er kommet i klemme: Må fortsat ikke købe nye spillere

Superliga

Mere Superliga

Fokus