• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Andreas Arp

Ailton Almeida på besøg i Göteborg: Åbner op for comeback

Ailton Almeida på besøg i Göteborg: Åbner op for comeback
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FC København-angriber Ailton Almeida åbner op for at vende tilbage til svenske Örgryte IS.

Af Andreas Arp

Da FC København hentede brasilianske Ailton Almeida i svenske Örgryte IS tilbage i 2006 for 22,5 millioner kroner blev han det dyreste spillerindkøb i Superligaens historie. 

Siden er både Daniel Agger, Andreas Cornelius og Federico Santander blevet hentet til landets bedste række for større beløb, men den nu 33-årige brasilianer er stadig højt på listen over de dyreste spillere i Superligaen nogensinde. 

Efter 126 kampe og 32 mål i FCK-trøjen blev det fire år senere i 2010 til et farvel til skandinavisk fodbold for angriberen, der i første omgang skiftede til APOEL og siden har optrådt for klubber i henholdsvis Rusland, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. 

Men nu er Ailton Almeida tilbage. Da Örgryte IS tirsdag aften tabte med 4-3 til Helsingborgs IF, var der nemlig fint besøg på lægterne, hvor den brasilianske angriber så kampen. 

- ÖIS vil altid have et særligt sted i mit hjerte. Det var her, det hele begyndte, da jeg kun var 19 år. Jeg kan virkelig godt lide klubben og har den største respekt for den. Det er meget sjovt at være her, sagde angriberen efterfølgende til den svenske avis Göteborg Post. 

Ailton har også været på besøg til en træning i klubben, eftersom han angiveligt skulle lede efter en ny klub, men klubchef i Örgryte IS Niklas Allbäck har til avisen afvist, at Ailton ville være aktuel på nuværende tidspunkt.

Den 33-årige angriber håber dog selv på at kunne afslutte karrieren i Göteborg en dag:

- Det ville være dejligt at komme tilbage. Jeg har, som jeg siger, stærke føleser for ÖIS, og det vil jeg altid have. Jeg håber at kunne spille der igen en dag, det kunne være sjovt, siger Ailton Almeida.

Brasilianeren har siden sidste sommer spillet i Al-Dhafra SCC, hvor han har scoret 7 mål i 14 kampe.

Superliga

Mere Superliga

Fokus