• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

AEK bød tre millioner på Bjørn Paulsen: No fucking chance

AEK bød tre millioner på Bjørn Paulsen: No fucking chance
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hammarby afviste et fornærmende ringe bud på Bjørn Paulsen tidligere på sommeren, fortæller klubbens sportschef.

Af Ole Hoffskov

Transfervinduet i Sverige lukkede 11. august, og dermed kan klubberne på den anden side af Øresund allerede nu gøre status over sommerens begivenheder. Det svenske medie Fotboll Sthlm har fulgt i hælene på Jesper Jansson, der er sportschef i Hammarby, hele sommeren, og det er der kommet et langt interview ud af.

Jansson fortæller blandt andet, at der i løbet af sommeren tikkede bud ind på tre af Hammarbys spillere - Pa Dibba, Jiloan Hamad og Bjørn Paulsen.

Sidstnævnte blev i juni sat i forbindelse med AEK Athen, og sportschefen bekræfter, at det var den græske storklub, der havde snøren ude efter danskeren, der i Hammarby huserer i midterforsvaret. En transfer var dog aldrig tæt på.

- En dansk agent henvendte sig og ville have mandat til at forhandle for AEK Athen om Bjørn. Det fik jeg fikset, og så kom der et bud på 400.000 euro (tre millioner kroner, red.). Jeg var ganske tydelig, da jeg meldte tilbage. "No fucking chance". Esbjerg betalte dobbelt så meget, da de købte ham i SønderjyskE. AEK Athen vandt den græske liga i fjor. Buddet var en hån, siger Jesper Jansson til det svenske medie.

Sportschefen skyder på, at buddet var i den størrelsesorden, fordi Hammarby ikke er en klub, der kontinuerligt er med i Europa.

- Jeg tror, at IFK Göteborg har en lille fordel, fordi de spillede Champions League i 90'erne. Det er derfor, jeg bliver fornærmet, når der kommer sådan et bud på Paulsen. De fatter ikke, hvad vi er for en klub. Vi har 25.000 på lægterne og fører Allsvenskan (det gjorde Hammarby, da AEK bød på Bjørn Paulsen, red.). Hallo? Hvordan kan de tro, vi sælger en dygtig midstopper for 400.000 euro?, siger Jesper Jansson.

Hammarby-bossen fortæller også om forløbet, der førte til, at klubben hentede Vladimir Rodic i Silkeborg IF. Han afslører blandt andet, at der løbende kan falde penge af til den danske 1. divisionsklub.

- Hvis Rodic gør det godt i Hammarby, kommer det til at være en god handel for os begge. Man kan vel sige, at der findes en præstationsbetinget del i aftalen, fastslår sportschefen.

Hammarby er i skrivende stund nummer to i Allsvenskan efter AIK. To point adskiller de to Stockholm-klubber. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.