Atletico Madrid vinder Super Cuppen efter kongemål

Atletico Madrid fik endelig ram på Real Madrid i en europæisk finale, da klubben vandt Super Cuppen 4-2 efter forlænget spilletid og nogle forrygende mål.

Real Madrid og Atletico Madrid har braget sammen i mange store kampe de seneste år, og onsdag aften mødtes de spanske lokalrivaler igen på den store scene. Denne gang var scenen Tallinn i Estland og UEFA’s Super Cup med Real Madrid som forsvarende Champions League-mestre og Atletico Madrid som forsvarende Europa League-mestre.

Som altid gik Real ind til opgøret med en lille favoritværdighed, men det var ikke til at se fra kampens start. Der skulle blot gå 50 sekunder, før Diego Costa satte verdensmesteren Raphael Varane og smaskede bolden forbi Keylor Navas, der havde fået plads i buret frem for nyindkøbte Thibaut Courtois. 1-0 til Atletico.

Atletico fortsatte presset, uden at det medførte nævneværdige chancer, og langsomt begyndte Real at overtage spillet. Efter 17 minutter gik Marcelo til baglinjen i venstre side og fandt Marco Asensio med et fladt indlæg. Den unge stjerne kvitterede med en fræk hælafslutning, men Jan Oblak var årvågen og afværgede forsøget på flot vis.

Real Madrids tryk blev større og større, og ti minutter senere gik den ikke længere for Atletico. Gareth Bale slog turboen til, sprintede forbi Lucas Hernandez og sendte et indlæg til bagerste stolpe, hvor Karim Benzema stangede udligningen i nettet.

Kort efter var Asensio tæt på at give Real Madrid føringen, men Atletico slap med skrækken, og holdene gik til pause med stillingen 1-1.

Anden halvleg startede sløvt, men efter lidt over en times spil, forærede Juanfran Real Madrid et straffespark, da han klodset havde hånd på bolden i feltet. Cristiano Ronaldo stod ikke klar til at tage sig af straffesparket, men det gjorde intet, for Sergio Ramos sendte iskøligt bolden i kassen til en Real Madrid-føring.

Men Atletico gav ikke op og lagde straks et tryk på Real. 12 minutter før tid fandt Angel Correa en fri Diego Costa, der fordoblede sin måltotal og udlignede til 2-2.

Mod afslutningen gik der stilstand i kampen, men i de døende sekunder havde Marcelo muligheden for at afgøre kampen, men han mistimede sin flugter, og så skulle de to hold ud i to gange 15 minutters ekstra spilletid.

Real Madrid satte Atletico under pres fra starten af den forlængede spilletid, men i stedet tog Atletico føringen på et kongemål. Thomas Partey fandt Saúl fri i feltet, og midtbanespilleren takkede med en sublim flugter op i nettaget.

Få minutter senere blev Real ramt af kontrakniven igen, da Costa satte sig igennem, og så gjorde Koke det til 4-2.

Atletico Madrid kørte derefter sejren sikkert i land og kunne juble over den store triumf.