Ny 15-årig aftale: La Liga skal spilles i USA
Foto: Getty Images
La Liga

Ny 15-årig aftale: La Liga skal spilles i USA

En ny aftale mellem La Liga og mediegiganten Relevent betyder, at der fremover vil blive spillet én La Liga-kamp per sæson i USA.

El Clasico, mødet mellem Real Madrid og FC Barcelona, bliver traditionelt spillet på enten Santiago Bernabeu eller Camp Nou. Måske vil det næste blive spillet i Miami?

Det lyder fuldstændig vanvittigt, men inden længe vil der nemlig blive spillet europæisk topfodbold uden for Europa.

Det står klart torsdag, efter at den bedste spanske række La Liga har indgået et samarbejde med det multinationale medie-, sports- og underholdningsfirma Relevant, der fremover vil betyde, at der hvert sæson vil blive spillet én La Liga på den anden side af Atlanten. 

De store amerikanske sports ligaer, NBA og NFL, har i flere år spillet sæsonkampe på andre kontinenter for at udvide den internationale fanbase, og nu ser det altså også ud til at ske med europæisk topfodbold.

Aftalen gælder for de næste 15 år og vil altså helt konkret betyde, at én kamp fra den bedste spanske række skal spilles i USA - højst sandsynligt i Miami og muligvis allerede med start fra denne sæson.

- De store amerikanske ligaer spiller allerede kampe i hele verden, så hvorfor skulle La Liga ikke kunne spille en kamp i USA?, lyder det retorisk fra La Liga-præsidenten Javier Tebas i et interview ifølge New York Times.

Relevent står allerede bag de såkaldte International Champions Cup-kampe, der spilles hver sommer i USA som et led i de europæiske topklubbers preseason. Nu er dette nye samarbejde så sat i søen for at udvide interessesen for spansk fodbold til USA og Canada. 

Hverken Relevent eller La Liga vil afsløre, hvilke hold der kan være i spil til kampene i USA, men Relevant har allerede hentydet, at det skal være en af de mest populære klubber, der tager del i kampen, før at forretningen kan blive en succes:

- Jeg tror, at man har hørt meget om et af disse hold. Det er et af de store hold, udtaler ejeren af Relevent, Stephen Ross.

Aftalen indeholder i første omgang kun én enkelt kamp per sæson, men ifølge flere spanske medier er idéen at øge antallet af kampe over flere år.