• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Hjemmeholdet er storfavoritter, men kan de europæiske kampe åbne døren på klem for Esbjergs oprykkere?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion, Brøndby
Dommer: Jørgen Daubjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #bifefb #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Der er nok at se til for Brøndby IF i denne tid. Først var der udekampen mod Spartak Subotica, så derbyet mod FC København, så returkampen mod serberne og nu besøg fra Esbjerg fB. I den remse er en hjemmekamp mod et oprykkerhold nok det mindst ophidsende, især når det efterfølges af en afgørende playoffkamp om deltagelse i Europa League.

Ikke desto mindre er det en af den slags kampe, der skal vindes, hvis man vil kæmpe med om mesterskabet igen. Og som Brøndby vandt temmelig mange af i sidste sæson.

Indtil videre har holdet haft den fordel sammenlignet med de andre tophold, at det ikke har skullet bekymre sig om europæiske kampe. Det skal det nu, og det bliver interessant at se, om det får nogen indflydelse på Alexander Zornigers valg af spillere mod Esbjerg.

Samtidig har han pludselig fået nogle tunge bekymringer til midterforsvaret. Benedikt Röcker har slået hovedet og er ude af kampen. Paulus Arajuuri måtte udgå mod Spartak Subotica, men er med i truppen til søndagens opgør. 

Til gengæld er Kevin Mensah fortsat skadet, mens den kroatiske angriber Ante Erceg sidder over med karantæne.

Esbjerg fB:
Omsider kom den første sejr for oprykkerne. Der var godt nok kun gået fire kampe forinden, men med den måde, de smed 3-0-føringen mod Randers FC væk forrige runde, virkede de tre point mod SønderjyskE som lidt af en forløsning.

Det har været op og ned for EfB i de fem første kampe med fine halvlege, dårlige halvlege, et uheldigt nederlag, et velfortjent nederlag og altså den mærkelige 3-3-kamp mod Randers. Der var dog ingen slinger i valsen mod SønderjyskE, der ganske vist så usammenhængende ud, men det kan man dårligt laste Esbjerg for.

Søndag venter så en af sæsonens på papiret sværeste kampe, når holdet gæster sidste sæsons sølvvindere på udebane. Det er dog nok sjovere at tage turen på tværs af landet, når man har medvind i ryggen.

Selv om højresiden med Daniel Anyembe og Mathias Kristensen fungerede glimrende mod SønderjyskE, mangler Esbjerg stadig en erstatning for rekordsolgte Anders Dreyer. Selv hvis klubben hentede en nu og her, ville vedkommende nok få svært ved at blive klar til Brøndby-kampen.

Den tidligere Brøndby-spiller Rodolph Austin spillede i midterforsvaret i sidste sæson, men er fortsat langt fra comeback. Rafael van der Vaart er endnu ikke i kampform og er derfor heller ikke med i søndagens trup. 

Både Daniel Anyembe og Jeppe Brinch måtte ifølge JydskeVestkysten udgå af torsdagens træning, men de er begge med i bussen til Brøndby. Derudover er Agus Garcia tilbage fra karantæne. 

Karantæne:
Brøndby IF: Ante Erceg
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe – Larsson, Hermannsson, Kabongo, Jung – Fisker, Radosevic, Kaiser – Mukhtar – Wilczek, Uhre

Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Anyembe, Halsti, Garcia, Lauridsen – Kauko, Parunashvili, ”Lungi” Sørensen – Kristensen, Petre, Oti

Profilen:
Han har fået spilletid i alle sæsonens kampe, men Mikael Uhre må fortsat betegnes som reserve i Brøndby. Søndag får han dog formentlig chancen for at gøre sig gældende fra start, når Ante Erceg sidder over med karantæne. Så kan han jo passende spille sig tættere på startopstillingen til næste gang med en brandkamp.

Vidste du, at..:
Brøndbys største Superliga-nederlag var mod Esbjerg fB. Søndagens gæster vandt 1-6 på Brøndby Stadion i marts 2004 i en kamp, som den nuværende assistent Martin Retov fik fuld tid i. Det har ingen overgået før eller siden (kun et 0-5-nederlag til FC Midtjylland har tangeret det).

Dom:
Der er ingen tvivl om, hvilket af de to hold der slutter længst oppe i tabellen. Spørgsmålet er, om Brøndbys europæiske forpligtelser kan åbne en lille lem for en vestjysk overraskelse.

Vi tror det ikke. Brøndby er det bedste hold og viser det med en 2-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus