• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Tidligere AaB-stopper mangler spillerlicens: Truer med at gå til FIFA

Tidligere AaB-stopper mangler spillerlicens: Truer med at gå til FIFA
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Markus Holgersson er skiftet hjem til Helsingborgs IF, men han kan endnu ikke stille op for holdet. Det spanske fodboldforbund nøler med at sende hans spillerlicens, og ingen i Sverige kan få fat i spanierne.

Af Anders Dehn

Denne sommer har Helsingborgs IF sikret sig Skandinaviens måske tungeste, men samtidig mest erfarne midtstopperpar. Den svenske VM-anfører Andreas Granqvist vender hjem til klubben, han fik sit gennembrud i, og det samme gør den tidligere AaB'er Markus Holgersson.

D'herrer er begge blevet 33 år gamle og kan med mange år i udlandet fremvise to cv'er, der sjældent ses i Sveriges næstbedste række. Indtil videre må de dog vente med at stille til kamp sammen. Holgersson er nemlig ikke spilleberettiget.

Læs også: Helsingborg bekræfter: Skriver under med tidligere AaB'er

Det er det spanske fodboldforbund, der nøler med at sende hans spillerlicens. Det skal forbundet, fordi Holgerssons seneste klub var spanske Lorca. Helsingborg fortæller på sin hjemmeside, at de selv, det svenske forbund og Lorca har gjort deres. Kun det spanske forbund hænger i bremsen.

- Spaniens nationale fodboldforbund svarer heller ikke på hverken opkald eller mail, skriver Helsingborg videre.

Den slags plejer ellers være en formsag.

- Normalt bliver det klaret med det samme. Det er det ikke blevet nu - og vi ved ikke hvorfor, siger Helsingborgs direktør, Krister Azelius, til Fotbollskanalen.

Direktøren er svært utilfreds med, at Holgersson måske også går glip weekendens derby mod Landskrona. Da vil han have misset to af de 14 kampe, der resterede af sæsonen, da han skiftede.

Bliver hårdknuden ikke snart løst, er Azelius klar til at tage sagen op med det internationale fodboldforbund.

- Det er Hans Carell på kontoret, som håndterer det her, og jeg kan forsikre, at han trækker i alle tråde og gør alt, hvad vi kan gøre. Vi må forberede os på at agere via FIFA, hvis der ikke sker noget snart. De forberedelser er selvfølgelige foretaget, siger direktøren.

Helsingborg ligger før weekendens derby på førstepladsen i Superettan og ligner dermed en oprykker til Allsvenskan. Traditionsklubben har tre point ned til Falkensbergs FF på andenpladsen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus