Video : Tipsbladet
Serie A

Agent: Cornelius taget som gidsel i Atalanta

Andreas Cornelius' agent Per Steffensen langer hårdt ud efter Atalanta.

Andreas Cornelius får ikke ret meget spilletid i Atalanta, og det var ventet, den danske angriber ville forlade Serie A-klubben i transfervinduet, men det sker næppe. Vinduet i støvlelandet lukkede i fredags, og Cornelius er stadig Atalanta-spiller, selv om der blandt andet var skriverier om interesse fra Udinese.

Nu beretter Andreas Cornelius' agent, Per Steffensen, at det ikke er med danskerens gode vilje, han fortsat er i Atalanta.

Det skriver agenten i et længere oplsag på sin Facebook-profil, hvor han blandt andet fastslår, at mavefornemmelsen ellers var god, da danskeren skrev kontrakt med Atalanta for et år siden.

- Ret hurtigt i opstartsfasen fik vi dog et ildevarslende indtryk af, at træner Gasperini måske alligevel ikke var helt så vild med AC som spillertype, som efterretningerne var gået på. Det var forvirrende, og ret hurtigt fik vi den ubehagelige fornemmelse af, at ledelse og træner måske ikke havde været helt enige i valget af den høje, danske bomber, skriver Per Steffensen. 

Agenten fortsætter:

- Forholdet til træneren blev ikke præcis meget bedre igennem sæsonen. AC er bare ikke hans type fodboldmæssigt. Derfor var mine forventninger ved et evalueringsmøde her medio juli i Bergamo, at klubbens ledelse ville give grønt lys for, at vi kunne se efter en anden klub, der bedre var i stand til at implementere Cornelius’ kvaliteter som boksangriber. Stor var overraskelsen dog, da klubben lagde ud med at sige, at de havde solgt konkurrenten Petagna til SPAL, fordi de så større potentiale i Cornelius. De vidste, at den første sæson i serie A altid er svær, de mente, at Cornelius især i månederne november, december og januar (indtil en uges vinterstop) havde været fremragende.

- Tre dage før vinduet smækkede i, fik vi en henvendelse fra en anden serie A klub, en god og anerkendt klub. De havde Cornelius som førstevalg og ønskede at handle hurtigt. En no brainer tænkte vi, en god klub kommer og vil give en overordentlig god pris for Andreas, som Atalanta tilmed ikke bruger ret meget. Vi skulle blive klogere. Atalanta ville have (hold nu fast) 150 % mere, end de havde betalt FCK året før! Den anden klub ville betale 100% mere end Atalanta havde givet hos København. En fantastisk deal for alle. Og stadig en meget stor og flot pris for Atalanta. Mente vi. Men nej, Atalanta stod fast på en endnu højere kæmpepris på deres danske angriber, der lige nu er 3. valg som midterangriber til startopstillingen. Synd og ærgerligt at Cornelius tages som gidsel i en sag som denne, men det er ikke sjældent set, at klubledelser er kyniske, når en spiller kan handles. 

- I fodbold kan ting ske hurtigt, men lige nu er det atter lidt op ad bakke for Cornelius. Jeg er dog stadig sikker på, at han får karrieren på ret køl, der er ikke lang tid til nyt transfervindue, og i mellemtiden kan han gøre det, han gjorde forleden i EL-kval mod Hapoel, nemlig score mål, når han får chancen. Det har altid været det bedste argument for en angriber, der tørster efter at komme på holdet.

Atalanta vandt mandag aften 4-0 over Frosinone i første spillerunde i Serie A. Andreas Cornelius sad på bænken i alle 90 minutter.

Tipsbladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Per Steffensen, men agenten er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.