• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: Malmö FF - FC Midtjylland

De svenske- og danske mestre skal kæmpe om en billet til gruppespillet i Europa League. Første opgør spilles i Malmø torsdag aften.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 19.15
Spillested: Swedbank Stadion, Malmø
Dommer: Srdjan Jovanović, Serbien
På TV: 3+
Hashtag: #mfffcm #eldk

Holdnyt:
Malmö FF:
De forsvarende svenske mestre har gang i en sæson, der på mange måder kan sammenlignes med FC Københavns i fjor. MFF er Sveriges største og rigeste klub, men efter 18 spillerunder er holdet blot nummer fem, hvilket er en kæmpe skuffelse.

Det fik i midten af maj klubben til at fyre cheftræner Magnus Pehrsson, der har en fortid i AaB, og han er blevet afløst af tyske Uwe Rösler, og siden har der været fremgang i den svenske klub, uden det dog har været prangende.

Malmö FF har tre danskere på holdkortet i form af Søren Rieks, Lasse Nielsen og Anders Christensen, og særligt sidstnævnte er en højt skattet spiller på den anden side af Øresund. "AC" vendte tilbage til MFF i juni efter en skuffende afstikker til Gent. Også den tidligere Viborg-keeper Walter Wiitala er i Malmö, men han står i skyggen af Johan Dahlin, der har en fortid i lige præcis FC Midtjylland.

Malmö FF lagde ud med at sende Drita og Cluj ud af Champions League-kvalifikationen, inden Videoton trak det længste strå mod svenskerne, og dermed står holdet nu foran to kampe mod FC Midtjylland i Europa League-playoff.

Den rutinerede forsvarsspiller Behrang Safari er tilbage fra en skade. 

FC Midtjylland:
De lagde ikke skjul på Champions League-drømmene på den jyske hede, men efter en skuffende exit til Astana er det nu gruppespillet i Europa League, der er det store mål for FC Midtjylland.

Jess Thorup har roteret rigtig meget på FCM-mandskabet indtil videre, så ressourcerne bør ikke være en udfordring for de danske mestre, der varmede op til nabokrigen med 1-1 mod OB - et opgør, ulvene kun var få sekunder fra at vinde.

FC Midtjylland har nu spillet otte halvlege i europæisk fodbold i denne sæson, og holdet har fortsat til gode at imponere for alvor. De to kampe mod Astana var overordnet set ikke tilfredsstillende, og mod The New Saints fra Wales behøvede FCM ikke at anstrenge sig voldsomt. Det vil man være tilbøjelig til at glemme, hvis ulvene leverer på højeste niveau mod Malmö.

Rilwan Hassan og Artem Dovbyk mangler fortsat for FC Midtjylland, mens Erik Sviatchenko er med igen.

Karantæner:
Malmö FF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Malmö FF (3-5-2): Dahlin - Nielsen, Bengtsson, Brorsson - Vindheim, Bachirou, Christiansen, Traustason, Rieks - Sandberg, Rosenberg

FC Midtjylland (3-4-3:): Hansen - Sanneh, Hansen, Scholz - Andersson, Sparv, Poulsen, Dal Hende - Onyeka, Onuachu, Wikheim

Profilen:
Den store stjerne i Malmö FF er Markus Rosenberg. Den svenske angriber indstiller sin aktive karriere ved udgangen af 2018, så han synger på sidste vers, og der er formentlig intet, han hellere vil end at sikre MFF et europæisk gruppespil, nu hvor et mesterskab synes at være forduftet. 35-årige Rosenborg har spillet i Malmö siden 2014, og både på- og udenfor banen er han er markant skikkelse. Han er Malmös topscorer, og FC Midtjylland skal holde et særligt øje på ham torsdag aften.

Vidste du, at..:
Malmö FF er den mest vindende klub i svensk fodbold. MFF har vundet 23 svenske mesterskaber og 14 pokaltitler. I 1978/79 blev holdet nummer to i Europa Cuppen, som senere blev til Champions League. Svenskerne tabte 0-1 til Nottingham Forest i finalen i München.

Dom:
De fleste hold foretrækker at slutte på hjemmebane i europæiske opgør, og dermed har FCM måske en lille fordel i, hvad der ligner to klare fifty/fifty-kampe. Man vil formentlig se nogle forsigtige FCM-spillere torsdag aften i Malmö velvidende, at uafgjort kan være et fint resultat at tage med hjem over Øresund. Kan FCM score i Sverige, vil det være uhyre vigtigt. Det bliver en tæt og intens kamp, og buddet herfra er 1-1. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus