Video : Tipsbladet
Europa League

Optakt: Atalanta - FC København

FC København står over for sæsonens måske to vigtigste kampe, når der er europæisk fodbold på spil. Det første opgør spilles på udebane.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: Stadio Città del Tricolore, Reggio Emilia
Dommer: Pavel Královec (Tjekkiet)
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #atafck #eldk

Holdnyt:
Atalanta:
Andreas Cornelius’ klub er startet stærkt i denne sæson. Der var ganske vist lige 2-2-kampen mod FK Sarajevo i Europa League-kvalifikationen, men Atalanta smadrede deres bosniske modstandere 8-0 i returopgøret, gik stensikkert videre fra kampene mod Hapoel Haifa og indledte Serie A med at slå Frosinone med 4-0. Det placerer holdet på førstepladsen i ligaen efter første runde.

Efter fem kampe (ganske vist mod beskeden modstand) er holdets målscore 20-3. Det følger i halen på en fin sidste sæson, der endte med en syvendeplads og altså chancen for at spille sig i Europa League.

Den gode sæsonstart er dog ikke kommet Andreas Cornelius, den tidligere FCK’er, så meget til gode. Han ville gerne have forladt klubben, da cheftræner Gian Piero Gasperini angiveligt ikke er vild med ham som spillertype. Det skrev landsholdsangriberens agent, Per Steffensen, tirsdag på sin Facebook-profil. Cornelius har dog fået to korte indskiftninger og scoret ét mål.

Atalanta må formentlig undvære den skadede trio Josip Ilicic, Marco Varnier og Jose Luis Palomino.

FC København:
Det uafgjorte resultat mod AGF i søndags ødelagde FC Københavns ellers fornemme stime med otte sejre i otte kampe. Til gengæld er holdet fortsat ubesejrede i de ti seneste opgør i alle turneringer, så selv om de har spillet en del flere kampe i optakten til opgørene mod Atalanta end italienerne, må selvtilliden være i orden hos Ståle Solbakkens hold.

FC København har i nogle kampe lignet sig selv, altså det hold, der leverede gode resultater mod vanskelige europæiske modstandere og bare kørte hen over de andre hold i Superligaen. Det skal for FCK’s vedkommende gerne gentage sig torsdag aften, for kampene mod Atalanta er vel sæsonens to vigtigste for klubben.

FCK har lagt meget an på at spille europæisk fodbold, både budget og selvforståelse, så det vil være en mærkbar bet for klubben, hvis den må undvære gruppespil i denne sæson, som det var tilfældet i 2015/16-sæsonen.

Manager Ståle Solbakken skal tænke over alternativer til midtbanen, for Rasmus Falk sidder ude med nakkeproblemer. Da han gjorde det mod CSKA Sofia i sidste uge, afløste Jan Gregus ham. Derudover er Jonas Wind er skadet, mens sidste sæsons klubtopscorer, Pieros Sotiriou, må nærme sig optimal form efter et par indskiftninger.

Karantæne:
Atalanta: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Atalanta (3-4-3): Gollini – Tolól, Djimsiti, Masiello – Hateboer, Freuler, de Roon, Gosens – Pasalic, Zapata, Gómez

FC København (4-4-2): Joronen – Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen – Skov, Zeca, Gregus, Thomsen – Fischer, N’Doye

Profilen:
Papu Gómez er startet sæsonen med torden og lynild. Kaptajnen spiller som regel en af de offensive pladser, som varierer alt efter formationen, men han har scoret flittigt, uanset hvor han har spillet. Fire mål og tre oplæg i fem kampe fortæller alt om en spiller, der trods sine blot 165 centimeter holder højt niveau.

Vidste du, at..:
FC Københavns stime på ti kampe i træk uden nederlag er holdets længste siden april-maj 2017. Dengang tabte de kommende double-vindere ikke mellem Europa League-nederlaget til Ajax og udekampen mod FC Midtjylland, efter mesterskabet for længst var sikret.

Dom:
Da FCK senest missede europæisk gruppespil, var det efter et skuffende samlet nederlag til Jablonec, men hvis det skulle glippe denne gang også, vil det være mere forståeligt. For Atalanta har en anden økonomisk formåen end deres danske modstandere; Duvan Zapata koster angiveligt 100 millioner kroner at leje to sæsoner i Sampdoria.

Det burde antyde, at FC København har en svær opgave foran sig, særligt på udebane på torsdag. Buddet herfra er da også et 1-2-nederlag.

Tidligere indbyrdes kampe og form: