• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Vendsyssel FF - Brøndby IF

Oprykkerne får besøg af Brøndby IF, der kommer fra et torsdagsopgør mod Genk i Europa League-kvalifikationen. Bliver det med trætte ben, Brøndby kommer til det nordlige Jylland.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Nord Energi Arena, Hjørring
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #venbif #eldk

Holdnyt:
Vendsyssel FF:
Oprykkerklubben fra Vendsyssel FF har fået en godkendt start på denne sæson, hvor Jens Berthel Askous mandskab har hentet syv point i sæsonens første seks kampe. Efter sejre i de første to kampe er det dog blot blevet til et enkelt point i de seneste fire. Senest tabte holdet med 1-2 til SønderjyskE.

Skader døjer de lidt med i Vendsyssel, hvor man senest var uden forsvarsspiller Jakob Hjorth samt midtbanespillerne Allan Høvenhoff og Emmanuel Ogude, mens også Marcus Solberg sad ude.

Vendsyssel har i denne uge besøg af keeper Richie Steinmann og midtbanespiller Agon Mucolli, som får lov til at vise sig frem. Måske det kan ende med kontrakter til de to spillere.

Brøndby IF:
Av, av, av. Efter at have været bagud med 0-2 mod Genk kom Brøndby tilbage på 2-2. Men det danske mandskab kunne slet ikke holde fast og endte med at tabe med 2-5. Et hårdt slag for den danske klub, der nu skal levere en pragtkamp i returen, hvis det skal ende med avancement i turneringen..

Sæsonen startede pointmæssigt godkendt for Brøndby, men spillemæssigt var der plads til forbedring. Det er der stadig, og nu er nederlagene også begyndt at komme. Tre af de sidste fire kampe i alle turneringer er blevet tabt. Brøndby leder stadig efter topformen og kvaliteten. Lige nu ligner det et hold, hvis bundniveau er for lavt, og det skal Alexander Zorniger have justeret på hurtigt, så man ikke ser udfald som senest mod Genk og senest i Superligaen, hvor det endte med et nederlag på 0-1 hjemme til oprykkerne fra Esbjerg.

Nu venter så Vendsyssel i en udekamp, hvor Brøndby kan komme med trætte ben efter at have spillet Europa League i Belgien tre dage forinden. Vi forventer, der bliver roteret en smule på holdet, der i forhold til kampen mod Genk har Joel Kabongo til rådighed igen og måske også Benedikt Röcker. Röcker har været væk et par kampe, fordi man frygtede en alvorlig hovedskade. Men det er tyskeren ikke ramt af, og han er derfor i spil til den kommende kamp.

Klar er Kevin Mensah med sikkerhed ikke - han plejer en længerevarende korsbåndsskade.

Tilbage er Ante Erceg i Superliga-regi efter overstået karantæne.

Karantæner:
Vendsyssel FF: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (4-1-4-1): Flø - Juel Andersen, Fischer, Kaltoft, Christensen - Frankoch - Jensen, Oplondo, Knudsen, Mikkelsen - Brandao

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Larsson, Hermannsson, Kabongo, Jung - Radosevic - Fisker, Tibbling, Kaiser - Uhre, Erceg

Profilen:
Nicolai Flø får en vigtig rolle, når de to klubber mødes. Han er en dygtig målmand, der har fået chancen i Superligaen, og allerede flere gange denne sæson har han vundet point til sit hold. Skal Vendsyssel have noget med fra kampen, skal Flø igen levere.

Vidste du, at..:
Vendsyssel har i ingen af sæsonens første seks kampe formået at holde buret rent, mens Brøndby IF i blot en enkelt af sine seks kampe har holdt modstanderen fra at score. Det kunne godt tyde på, at der er mål i vente i det nordjyske søndag.

Dom:
Er der trætte ben og hoveder hos udeholdet efter kampen torsdag mod Genk? Og hvor meget kan Vendsyssel udnytte hjemmebanen og den lange Brøndby-rejse? Der er ingen tvivl om, at Brøndby er favorit til opgøret, men den europæiske deltagelse kan bare svække den her fase af Superliga-sæsonen.

Når alt kommer til alt bør Brøndby dog være stærkere end oprykkerholdet. Sidste sæsons sølvvindere kommer fra et nederlag mod Genk i Europa League samt et nederlag på egen bane til oprykkerne fra Esbjerg i Superligaen, så Alexander Zorniger vil ganske givet kræve en god præstation mod denne oprykker - også for at holde fast i toppen af Superligaen.

Vi tror, Brøndby kommer fra Vendsyssel med en smal sejr - 2-1 til BIF.

Tidligere indbydes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus