• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Manchester United henter scout i FC København

Manchester United henter scout i FC København
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Bjarne Hansen forlader sit job som scout i FC København - han skal nu arbejde for mægtige Manchester United.

Af Ole Hoffskov

Det er de færreste, der kan sige nej, når Manchester United banker på døren.

Det gælder for spillere i hele verden, men det gælder også for alle andre faggrupper inden for fodboldens verden. For nyligt bankede den engelske storklub på hos Bjarne Hansen og tilbød ham et job som scout, og det har han takket ja til.

I 2014 blev Bjarne Hansen tilknyttet FC København som scout, men nu forlader han løverne for at blive en rød djævel.

- Jeg blev anbefalet jobbet af nogle fra mit netværk. Jeg valgte at søge stillingen og har så været så heldig at få det. Det er jo en kæmpe stor klub, og det bliver en fantastisk udfordring for mig. Jeg havde nogle rigtig gode år i Chelsea, og det har jeg også haft i Sunderland, Hamburger SV, PSV og FC København, men Manchester United er selvfølgelig noget ganske særligt, siger Bjarne Hansen til tipsbladet.dk.

I Manchester United skal Bjarne Hansen arbejde tæt sammen med klubbens anden danske scout, Tommy Møller Nielsen.

- Mit område bliver Skandinavien med fokus på helt unge spillere. Manchester United har også Tommy Møller Nielsen ansat, og han tager sig af seniorspillerne i Skandinavien, hvor mit område er spillere under 16 år. I England er der en regel, at spillere skal registreres senest 1. juli det år, de fylder 16, hvis de skal være "home grown", og det er gerne sådan, at klubberne vil se spillerne an, mens de er mellem 14 og 15. Det bliver så min opgave at finde disse spillere, siger Bjarne Hansen og fortsætter:

- Jeg føler, det er en opgave, der passer rigtig godt til mig. Jeg vil mene, at en af mine kvaliteter er, at jeg har øje for en ung spillers potentiale. Det er ikke så svært at se, hvad en ung spiller kan her og nu, men hvad kan det udvikle sig til? Det er det, en scout skal kunne aflæse. 

Det er ikke unormalt, at diverse scouts arbejder for flere klubber på samme tid, men med jobbet i Manchester United forlader Bjarne Hansen FC København.

- Jeg forlader FCK i denne omgang i hvert fald. Jeg har været rigtig glad for at være i klubben, men når man arbejder for Manchester United, arbejder man kun for dem, siger han.

Det var Frank Arnesen, der for mange år siden åbnede døren til scouting-verdenen for Bjarne Hansen. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus