Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Esbjerg fB

Begge hold har været bedst, når de har forsvaret sig godt og vundet med ét mål. Får vi samme billede at se mandag aften?

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabefb #sldk

Holdnyt:
AaB:
Der var ikke ret mange, der havde regnet med det, men AaB er stadig en del af den absolutte top i Superligaen. Faktisk på en delt førsteplads med FC København, efter begge hold spillede uafgjort i sidste runde.

For AaB’s vedkommende var det 0-0 ude mod AC Horsens, og dermed kan holdet fortsat bryste sig af den imponerende statistik, der hedder seks kampe og 13 point på blot fem scoringer. Det er kun AGF og netop Horsens, der har præsteret henholdsvis færre og lige så få mål.

Mens de i Århus skriger på en offensiv forstærkning, og de i Horsens for længst er begyndt at lede efter en, har AaB velsagtens allerede deres offensive sats på plads. Philipp Ochs slog da også til med det samme, da han scorede sejrsmålet i sin debut mod FC Nordsjælland, men blev senere i samme kamp udvist.

Karantæne derfra har han nu afsonet, og han er klar til at indgå i startopstillingen, hvis ellers cheftræner Morten Wieghorst vurderer, at han er egnet til det.

Det er anfører Rasmus Würtz til gengæld ikke. Han døjer med en fibersprængning, men burde efter eget udsagn blive klar til næste rundes opgør mod Randers FC. Marco Ramkilde har været ude hele sæsonen indtil nu og er det fortsat til kampen mod Esbjerg.

Esbjerg fB:
Det begynder at ligne noget for oprykkerne. Sejrene har ganske vist været smalle, men der har været to af dem i streg nu, og den seneste kom på Brøndby Stadion. Der er der ikke mange, der vinder. Foruden Brøndby, selvsagt.

Særligt værd at bemærke er det, at den defensiv, der lukkede ti mål ind i sæsonens første fire kampe, har set anderledes solid ud i de to 1-0-sejre. Agus Garcia og Markus Halsti har fået/taget sig lov til at bruge deres glimrende fysiske styrke i stedet for deres langsomme, aldrende ben i løbeduellerne. Kan Esbjerg fortsat tilpasse kampene, så de forløber på præmisser, der passer spillerne, lover det jo godt.

Værd at bemærke er det også, at de to sejre paradoksalt nok er kommet, efter holdet har mistet sin største stjerne og bedste offensive kort, Anders Dreyer. Skal man tro EfB-ledelsen, arbejder de stadig på at finde to nye kantspillere, for der er kun to i forvejen: Mathias Kristensen og Emmanuel Oti Essigba.

EfB har et mindre problem på højre back, hvor både Nikolaj Hagelskjær og Daniel Anyembe er skadet. Det var de dog også mod Brøndby, og da vikarierede Jeppe Brinch fint. Rodolph Austin, unge Klaus Moesgaard og den i FC Midtjylland lejede Kristian Riis sidder ligeledes ude med skader.

TIl gengæld er Rafael van der Vaart for første gang udtaget til Esbjergs kamptrup og kan dermed få debut. Han er dog ikke klar til 90 minutter, siger hans træner.

Karantæne:
AaB: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-4-2): Rinne – Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann – Kusk, Abildgaard, Christensen, Ochs – Pohl, Ali

Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg – Brinch, Halsti, Garcia, Lauridsen – Kauko, Parunashvili, ”Lungi” Sørensen – Oti, Yakovenko, Kristensen

Profilen:
Det bliver spændende, om Philipp Ochs starter inde, og om det i givet fald bliver på kanten, som vi har gættet på. Det kunne lige så vel blive som angriber. Uanset hvor han har sit udgangspunkt, skal den tyske U21-landsholdsspiller være med til at give AaB’s offensiv endnu et lag. Det har som nævnt knebet med målene hidtil.

Vidste du, at..:
Esbjerg var det blot andet hold, der vandt en udekamp på Brøndby Stadion siden afslutningen på forrige sæson. Indtil da var det kun de danske mestre fra FC Midtjylland, der havde præsteret den bedrift.

Dom:
Den succes, som begge hold har nydt hidtil i sæsonen, har været funderet på gode defensive præstationer og få mål. Hvis vi går ud fra, at de forsøger at holde fast i det, der er lykkedes for dem, kan det jo godt tegne billedet af en målfattig kamp forude.

AaB har dog været mere konsistente med at lykkes med det i denne sæson, og derfor tror vi på, at de også klarer sig bedst i mandagens opgør. 1-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: