Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - OB

Vejle Boldklub har ikke vundet en kamp siden første spillerunde, men nu er chancen der igen mod Superligaens bundprop.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Michael Johansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vbob #sldk

Holdnyt
Vejle Boldklub:
Oprykkerne kom flyvende fra start i Superligaen med en sejr over Hobro IK, men siden har Vejle ikke vundet, og senest blev det til et 0-2-nederlag til FC Nordsjælland. Dermed er vejlenserne også dykket ned på en lunken 11. plads.

Det betyder dog ikke, at der er bekymring at spore i Nørreskoven. Adolfo Sormanis mandskab skal stadig lige finde fodfæste i landets bedste række, og der er masser af kvalitet i oprykkernes trup.

Vejle levede højt på en Allan Sousa i målform i starten af sæsonen, men han er nu gået fra banen uden at score i de seneste to kampe, og han vil helt sikkert gerne få netmaskerne til at blafre igen.

Nyerhvervelsen Sean Murray har været på banen i de seneste fire kampe for Vejle, men onsdag var han under kniven for en blindtarmsbetændelse, og det tvinger ham til et par ugers pause. Imed Louati er tvivlsom, mens Mads Lauritsen og Tobias Mølgaard misser OB-kampen. Den svenske profil Melker Halberg debuterede mod FC Nordsjælland og er ikke langt fra at kunne få en nøglerolle.

OB:
Fynboerne spillede en meget fin kamp mod FC Midtjylland, men OB mangler fortsat at vinde, og det svier selvsagt i de fynske øjne at se øens fodboldflagskib på sidstepladsen i Superligaen. Mod FCM var Nicklas Helenius redningsmanden med en udligning i de allersidste sekunder.

OB's bedste kampe i denne sæson har været mod FC København og FC Midtjylland. Det kniber mere mod de på papiret lidt mere overkommelige modstandere, og derfor kan man godt have bange anelser på OB'ernes vegne før Vejle-kampen. 

Fynboerne har i ugens løb sagt goddag til den hollandske midtstopper Ramon Leeuwin, og han har et spændende CV at fremvise. Næsten 200 kampe i Æresdivisionen står 30-årige Leeuwin noteret for, og han er helt sikkert hentet til OB for at spille. Så er spørgsmålet, om det bliver i stedet for anfører Kenneth Emil Petersen?

Casper Nielsen har problemer med anklen og kommer næppe i kamp mod Vejle. Også Jens Jakob Thomasen og Mikkel Desler må formentlig sidde udenfor.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (3-5-2): Bajza - Lauritsen, Greve, Emmerson -  Memija, Mucolli, Ramadani, Schoop, Davidsen - Nilsson, Sousa

OB (3-5-2): Grytebust - Tverskov, Leeuwin, Ludwig - Laursen, Eskesen, Drachmann, Kløve, Barrett - Helenius, Jacobsen

Profilen:
Det er nok ikke nogen dum idé at holde et vågent øje med Julius Eskesen i denne sæson. Det 19-årige OB-talent har næsten allerede spillet flere minutter, end han gjorde i sidste sæson, og han virker til at have en stor stjerne hos cheftræner Jakob Michelsen. Mod FCM diskede han op med en fremragende præstation, og han kan gøre livet surt for Vejle, hvis han rammer samme niveau.

Vidste du, at..:
OB-indkøbet Ramon Leeuwin er ikke en mand, der scorer mange mål, men han kan dog bryste sig af at have scoret i en hollandsk pokalfinale. Det var i 2016, hvor han udlignede til 1-1 for FC Utrecht mod Feyenoord, der senere vandt finalen 2-1. Leeuwin er i det hele taget en pokalspiller. I 140 kampe for FC Utrecht scorede han fem mål - de fire i pokalturneringen.

Dom:
Både Vejle og OB har lukket mål ind i samtlige kampe i denne sæson, så mon ikke, at man kan forvente scoringer i Nørreskoven søndag eftermiddag. Nogen decideret målfest bliver det dog næppe. Vi spår et point til hver - kampen ender 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: