Superliga-trænere er uenige: Er det nok at vinde?
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-trænere er uenige: Er det nok at vinde?

Kasper Hjulmand vil have sit fodboldhold til at spille på en bestemt måde, for at sporten for ham skal have værdi. Det er fint at ville have bolden, siger Bo Henriksen, men det er underordnet, hvis man ikke vinder. Søndag mødes de to trænere med hver deres hold i Farum.

Det er to af Superligaens mest tydelige trænere, som søndag middag mødes i Farum. FC Nordsjællands Kasper Hjulmand og AC Horsens' Bo Henriksen spiller fodbold på hver deres måde, og de er da også uenige om, hvad meningen med sporten er.

For eksempel så Kasper Hjulmand søndag Manchester City slå Huddersfield med 6-1, og den kamp tændte noget i ham.

- At se City som i weekenden beruser mig. Det gør mig lykkelig at se den type fodbold, og det giver mig følelsen af, at det er derfor, jeg er i spillet. Det at vinde er ikke nok for mig, siger Kasper Hjulmand til Tipsbladet.

- Hvis det hele skal gå op i en højere enhed, er det også fornemmelsen af, at vi spiller et spil, som giver glæde og begejstring. Den fornemmelse vil jeg gerne have, at spillerne udtrykker på det hold, jeg har med at gøre. Hvis ikke, synes jeg, der er meget andet, jeg kan bruge min tid på. Jeg bliver tændt af et spil, der er enormt ambitiøst, hurtigt og fleksibelt, siger FC Nordsjælland-træneren.

Hans modstander på søndag er helt uenig. For Bo Henriksen er det ikke spillet, der betyder noget - det er resultatet.

- I sidste ende handler det bare om at vinde. At folk så vil nuancere det ved, at det skal være så skidesmukt, det er op til folk selv. Hvis Hjulmand og andre synes, det er sjovt at spille tiqui-taca; det er ok. Jeg har det sjovt, når jeg vinder, siger Bo Henriksen.

- Hvis man kan vinde på den måde, som Hjulmand gør det, er det superfint. Men hvis man ikke kan, må man gøre noget andet. For ellers sætter man sin egen lyst over holdet. Det er i min verden grotesk. Det har vi i nogle henseender været vidne til i landsholdsregi. At vi ville spille på en bestemt måde, der kom forud for resultater. Nej! Det er altid resultater, der går forud for spillestilen, siger AC Horsens-træneren.

FC Nordsjælland og AC Horsens mødes søndag 12.00 i Farum.

Læs fredag i Tipsbladet:

Store interview med Kasper Hjulmand og Bo Henriksen om søndagens kamp mellem FC Nordsjælland og Horsens. Om modstandernes spillestil, om formålet med fodbold - og om den store respekt for modstandertræneren.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Bundesliga-optakt: Er Bayern Münchens dominans skadelig for ligaen?
- Portræt af Schalkes unge succestræner Domenico Tedesco
- Interview: Sønderjyskes hollandske angriber Mart Lieder
- Serie: De danske landstrænere - 2. kapitel
- Transferoverblik
- Carlsens Corner
- Superliga-powerranking
- Spiltips
- Resultater