Amini og Stage sikrede AGFs første udebanesejr

Mustafa Amini og Jens Stage stod bag scoringerne, da AGF fredag aften vandt 0-2 i Hobro. Sejren var AGFs første udebanesejr i sæsonen, og århusianerne er dermed stadig ubesejret i Superligaen i denne sæson.

Hobro skulle forsøge at få anden hjemmebanesejr i træk, mens AGF jagtede sæsonens første udebanesejr, da de to hold tørnede sammen i fredagens Superliga-kamp. For Hobro gjorde Pål Alexander Kirkevold comeback i angrebet, mens AGF stillede op med de samme 11 som i sidste weekendens kamp mod FCK.

Kampen startede i et fint tempo, hvor AGF var farligst og efter 11 minutter skulle AGF også komme i front. Bror Blume slog et hårdt og lavt hjørnespark ved forreste stolpe, hvor Mustafa Amini stod ganske udækket og kunne pande århusianerne i front.

Hobro kom bedre med i kampen efter AGFs føringsmål, og efter 23 minutter skulle de komme meget tæt på udligningen. Et indlæg blev slået ind i AGF-feltet, hvor målmand Aleksandar Jovanovic kom tvivlsomt ud af målet. Bolden dumpede ned for fødderne af Hobros Emmanuel Sabbi, men han måtte se sin afslutning prelle af på stolpen.

Pål Alexander Kirkevold var i aftenens kamp igen i aktion for Hobro, og efter 35 minutter var han tæt på at udligne. Han erobrede bolden fra Adam Guira på kanten af feltet, men nordmandens afslutning gik lige forbi den fjerneste stolpe.

Kort inden pausen var AGF igen farlige. Mustapha Bundu slog et farligt indlæg ind bag Hobro-forsvaret, som Jens Stage var tæt på at nå frem til. Det gjorde den nykårede U21-landsholdspiller dog ikke, og derfor måtte de to hold gå til pause med stillingen 0-1 til AGF.

AGF kom bragende ud efter pausen, og bare to minutter efter pausen udbyggede de føringen. Venstreback Casper Højer slog en diagonalbold til Dino Mikanovic, der med et fladt indlæg fandt en helt fri Jens Stage, der nemt kunne trille bolden over stregen til en 0-2 føring til AGF.

Hobro ville dog stadig lege med efter AGFs udbygning af føringen. Efter 55 minutter fandt Jesper Bøge Djiby Fall på kanten af det lille felt, men senegaleserens hovedstød sad lige på AGF-keeper Aleksandar Jovanovic.

Svenske Tobias Sana kom på banen i stedet for målscoreren Amini, og efter 67 minutter var han tæt på at udbygge føringen. En fiks kombination med Kasper Junker blandet med lidt usikkert forsvarsspil fra Hobro gjorde, at Tobias Sana var alene med Hobro-keeper Jesper Rask, men svenskeren kunne ikke overliste Rask.

Hobro gav ikke op, og havde flere nærgående forsøg i slutningen af kampen. Efter 89 minutter fik indskiftede Sebastian Grønning en god mulighed efter et frispark på kanten af det lille felt, men angriberen headede lige på Aleksandar Jovanovic.

Der kom dog ikke flere mål, og dermed spillede AGF sig op på en øjeblikkelig 3.plads i Superligaen, mens Hobro stadig ligger næstsidst, inden OB senere på runden har muligheden for at overhale dem.