Video : Tipsbladet
Superliga

Ny OB-keeper: Grytebust er en stor inspiration for mig

Den nye OB-keeper Mandé Sayouba er inspireret af Sten Grytebusts store succes på Fyn.

OB har været genstand for massiv kritik de seneste par år, men på én position har det i hvert fald aldrig knebet for fynboerne. Indkøbet af målmanden Sten Grytebust for to-et-halvt år siden blev et scoop af de store, og nordmanden har indiskutabelt været OB's bedste spiller de seneste sæsoner.

Nu er der tegn på, at Sten Grytebust er på vej væk fra OB.

Den klareste indikation fik man for små to uger siden, da den fynske Superliga-klub valgte at købe ivorianeren Mandé Sayouba i Stabæk. Den 25-årige målmand har hverken alderen eller CV'et til at være reserve i Danmark, så han ligner en arvtager for Sten Grytebust.

Ivorianeren er glad for skiftet til OB.

- Jeg har fået et godt indtryk, og OB virker som en meget professionel klub. Jeg havde været i Stabæk i over seks år, og jeg følte, det var tid til en ny udfordring i min karriere, og det var nok den største grund til mit skifte, siger Mandé Sayouba til tipsbladet.dk.

Han lægger ikke skjul på, at Sten Grytebust har været en inspiration for ham i forbindelse med OB-skiftet.

- Jeg kender Sten ganske udmærket, og vi har også stået over for hinanden i Norge. Han er en meget dygtig målmand, og han har hele pakken. Det har været en stor inspiration for mig. Hvis jeg kan gøre det lige så godt i OB, som han har gjort, og udvikle mig på samme måde, vil jeg være meget tilfreds, siger Sayouba, der godt kan leve med at stå i skyggen af Grytebust et halvt års tid, hvis nordmanden ikke bliver solgt inden på fredag:

- Det er et tænkt eksempel, men det vil give mig tid til at træne godt og arbejde meget detaljeret. På den måde er jeg ekstra godt forberedt, når jeg får chancen. Men lad os nu se, hvad der sker. 

Håber du personligt, at Grytebust bliver solgt inden på fredag?

- Det tænker jeg ikke på. Hvad der sker i et transfervindue vedkommer ikke os spillere, så det er der ingen grund til at bruge krudt på.

Mandé Sayouba har stadig sin debut til gode, men han er sikker på, han bliver førstekeeper i OB med tiden, og han satser på, at han kommer til at opleve mange gode stunder med den fynske traditionsklub.

- OB er en stor klub i Danmark historisk set, og jeg håber, at jeg kan være med til at skrive et nyt kapitel i den historie – et kapitel, fansene kan være stolte af. Jeg tror på OB, og jeg er slet ikke bekymret for den nuværende placering. Sådan er det i fodboldens verden – det vil altid være et mysterium, hvor alt kan ske, slutter Sayouba.

OB møder FC Nordsjælland i den kommende runde, og her kan der blive debut til Mandé Sayouba, hvis Sten Grytebust bliver solgt inden transferdeadline på fredag.