Video : Tipsbladet
Bundesliga

Delaney tilfreds med midtbanesamarbejde i Dortmund-debut

Thomas Delaney fik søndag 90 minutter i sin første Bundesliga-kamp for Borussia Dortmund, da de besejrede RB Leipzig med 4-1.

Thomas Delaney fik allerede sin Borussia Dortmund-debut for en uge siden, da Dortmund efter forlænget spilletid spillede sig videre i den tyske DFB-pokal mod Greuther Fürth. 

Søndag fik den danske landsholdsspiller så sin første Bundesliga-kamp for sin nye klub, der til forskel fra pokalkampen stillede op i en 4-3-3 i stedet for en 4-4-2.

Den tidligere FCK-anfører skulle dermed få tingene til at fungere sammen med belgiske Axel Witsel og tyske Mahmoud Dahoud på den centrale midtbane, og selvom Jean-Kevin Augustin bragte gæsterne fra RB Leipzig foran efter 30 sekunder, kom Dortmund efter det og vandt opgøret med 4-1:

- Det tidlige mål var en lussing, men vi viste, at vi har den rette mentalitet på holdet. Det er vigtigt for holdet, men endnu vigtigere for fansene at få en god start på sæsonen. Vi vil gerne bygge op fra forsvaret, men vi skal gøre det klogt. Vi skal finde en balance mellem tiki-taka og risikable afleveringer.

- Vi er glade for resultatet, men der er flere ting, som vi skal forbedre. For eksempel vores løb mod boldholder. Nogle gange gjorde vi det for nemt for modstanderen at spille igennem midten, fortalte Delaney efter kampen til ESPN og satte også et par ord på midtbanesamarbejdet:

- Midtbanen er i god form, stærk i luften og fysisk stærk generelt. Vi kan også skifte rundt, fordi vi alle kan spille på 6'er- og 8'er positionen. Det gik meget godt. Axel (Witsel red.) er meget rolig på bolden, Mo (Dahoud) søger altid det spektakulære, mens jeg løber frem og tilbage som en boks-til-boks-spiller. 

- Alt i alt er niveauet rigtig højt på holdet. Bare se på, hvem der ikke spillede i dag. Mario Götze er eksempelvis en meget, meget dygtig spiller. Bredden på holdet er et kæmpe plus, lød det fra den danske landsholdsspiller. 

Borussia Dortmund er med sejren på førstepladsen i den tyske Bundesliga efter første spillerunde.