Video : Tipsbladet
Europa League

Optakt: FC København - Atalanta

Det ligner en svær, men ikke umulig opgave for FC København forud for sæsonens måske vigtigste enkeltstående kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.30
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Anastásios Sidirópoulos (Grækenland)
På TV: 6’eren
Hashtag: #fckata #sldk

Holdnyt:
FC København:
Det holdt hårdt for FCK i det første opgør. Det var de danske gæster, der bedst kunne bruge 0-0 i Italien til noget, så mens Atalanta pressede på, forsvarede FC København sig bravt, Jesse Joronen stod en brandkamp, og Dame N’Doye trak ned og var nærmest bagerste mand i forsvaret.

Mens FCK’erne sagtens kan være opløftede over den defensive præstation og det fine udgangspunkt, ser det stadig svært ud, hvad angår videre avancement. I hvert fald hvis returkampen forløber på samme måde som det første opgør, hvor der skulle lige dele held og dygtighed til at få det ene point med hjem.

Opløftende for FCK er dog holdets form. Det har ikke tabt, siden AC Horsens vandt i Parken i første spillerunde i Superligaen, hvilket er 12 kampe i alle turneringer siden.

Manager Ståle Solbakken har dog potentielt et midtbaneproblem, han skal løse. Både Zeca og Rasmus Falk sad ude i weekenden, og selv om de er med i truppen, er det ikke ensbetydende med, at de er klar. Mon ikke, de bliver testet før kampen. Bliver de ikke klar, kan det meget vel blive William Kvist og Jan Gregus centralt.

Angriber Jonas Wind og forsvarsspiller Sotirios Papagiannopoulos er skadede.

Atalanta:
Forud for den første kamp beskrev vi, hvor god form Atalanta var i med nogle store sejre i Europa League-kvalifikationen og i Serie A. Nu har holdet spillet to kampe i træk uafgjort, men foruden FCK var det trods alt mod Champions League-semifinalisterne AS Roma senest i weekenden.

3-3 endte det opgør, og Atalanta fik endnu en gang understreget, at det er et målfarligt hold. Nu har det scoret 21 mål i syv kampe i denne sæson.

FCK kan dog forvisse sig om, at der også kan være noget at komme efter i den anden ende, og hvis Ståle Solbakken har brug for råd, kan han jo ringe til Robin Olsen, der spillede hele kampen for Roma.

Mod Roma fik Emiliano Rigoni debut og fejrede det med at score to gange. Derudover er også Jose Luis Palomino tilgængelig igen efter skade, mens Josip Ilicic og Marco Varnier ikke har været i kamp, siden de gik i stykker.

Karantæne:
FC København: Ingen
Atalanta: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Joronen – Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen – Skov, Zeca, Falk, Thomsen – N’Doye, Fischer
Atalanta (3-5-2): Gollini – Tolól, Djimsti, Masiello – Castagne, Freuler, Pasalic, de Roon, Gosens – Zapata, Rigoni

Profilen:
Der er ingen tvivl om, at FC Københavns defensive folk får en travl aften, og Jesse Joronen skal givetvis spille endnu en stor kamp, men holdet skal også bruge nogle mål. Dame N’Doye har vist, at han stadig holder niveau, også internationalt, og det får FCK brug for. Han er en mand, man kan spille bolden op til med en vis forventning om, at han kan holde på den, og så kan han score. Begge dele kan vise sig vigtige torsdag aften.

Vidste du, at..:
FCK skal ikke kigge i historiebøgerne for at finde tro på, at holdet går videre. I ni forsøg har man kun slået et italiensk mandskab én gang, og det var endda forgæves, for Lazio havde vandt returkampen 4-1 i Rom, efter FCK havde vundet 2-1 i København.

Dom:
Der er al mulig grund til at bevare københavnsk optimisme forud for returkampen mod Atalanta, men set fra denne stol er italiensk avancement stadig mest sandsynligt. Atalanta så simpelthen stærkere ud end FCK i det første opgør.

Buddet bliver derfor en tæt kamp, men alligevel en smal 1-2-sejr til gæsterne fra Bergamo torsdag aften.

Tidligere indbyrdes kampe og form: