• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB's nye midtbaneprofil: Jeg havde mistet spilleglæden

Kamil Vacek har skiftet klub mange gange i karrieren, men han bryder sig slet ikke om det. Nu vil han finde stabilitet og glæde i OB.

Af Ole Hoffskov

Han har blandt andet spillet 10 tjekkeiske A-landskamoe, 31 Serie A-kampe for Chievo og en enkelt Bundesliga-kamp for Armenia Bielefeld. 

Nu skal han tørne ud for OB i Superligaen.

Læs også: OB omskoler angriber til venstre back: Vi laver en Marc Dal Hende

I sidste uge kunne den fynske klub præsentere Kamil Vacek som ny mand i de blå og hvide striber, og OB fik midtbanespilleren ganske gratis, efter han onsdag ophævede sin kontrakt med Slask Wroclaw i Polen.

- Jeg er meget glad for, at jeg fik chancen for at skifte til OB. Jeg har kun trænet med et par gange, men jeg føler, at niveauet er godt, og tempoet er højt. Jeg sagde nej til flere tilbud for at komme til Danmark, og indtil videre virker det som en rigtig god beslutning, siger Kamil Vacek til tipsbladet.dk.

Læs også: OB-direktør: Transfervinduet på klem for ekstraordinær spiller

Tjekkens CV tæller hele ni klubber, og det vil sige, at Vacek ikke er ukendt med at pakke sine ting i flyttekasser. De seneste par år har især budt på en del klubskifter. 

Det er dog ikke med Kamil Vaceks gode vilje, at karrieren er forløbet sådan.

- Jeg bryder mig egentlig ikke om at skifte klub særlig ofte, men sådan har det været de seneste par år. På den måde er fodbold en uforudsigelig verden. Min families trivsel betyder alt for mig, og det var en af grundene til, at jeg valgte OB, og så synes jeg også, niveauet i Danmark er højt. Jeg kunne ikke finde på at skifte klub bare for at tjene penge. Jeg har nok savnet spilleglæden lidt de seneste par år, og den er jeg sikker på, jeg kan genfinde i OB, lyder det fra fynboernes nye nummer 7.

- Jeg tog lidt en chance ved at ophæve min kontrakt med Slask, men det var den rigtige beslutning, og jeg er glad for, OB viste interesse.

OB vandt søndag 2-0 over Vejle, og det var fynboernes første sejr i denne sæson. Kamil Vacek sad på bænken i alle 90 minutter, og han fastslår, at han lige nu er et stykke fra topformen.

- Jeg træner hårdt for at blive klar, men jeg har ikke spillet en betydende kamp i meget lang tid, så jeg skal bruge nogle uger. Men jeg vil gerne love OB's fans, at jeg arbejder stenhårdt på at blive 100 procent klar, siger Vacek.

Opdagede ham i 2016
Kamil Vacek er formentlig et ukendt navn for de fleste Superliga-fans, men OB-træner Jakob Michelsen har et glimrende kendskab til sin nye midtbaneprofil. Han studsede allerede over Vacek i 2016, da han var træner for SønderjyskE.

- Det er en spiller, vi har fulgt i lang tid. For mit vedkommende helt tilbage i 2016, hvor vi i SønderjyskE mødte Sparta Prag i Europa League-kvalifikationen. Kamil var udlejet fra Sparta Prag på det tidspunkt, men jeg fik kendskab til ham og noterede mig hans navn. Og så er fodboldens verden sådan indrettet, at nogle gange opstår der muligheder – det gjorde der her, siger Jakob Michelsen.

OB-træneren fortæller, at Vacek stadig halter efter sine holdkammerater formmæssigt, men han er sikker på, at tjekken bliver en gevinst.

- Vi har ønsket at supplere truppen med en boldfast midtbanespiller, der både kan begå sig som 8'er og 10'er. Vacek er en kreativ midtbanespiller med et stort løbepensum, og så kommer han med noget erfaring, siger Michelsen.

Glad sportsdirektør
Jesper Hansen, der er sportsdirektør i OB, fortæller, at Kamil Vacek længe har været på blokken i Ådalen, og det lignede længe en umulig transfer for fynboerne, men så valgte tjekken at ophæve kontrakten med Slask Wroclaw.

Det var OB's chance.

- Han har spillet mange kampe og været værdsat i de klubber, han har tørnet ud for. Kamil havde vi på blokken tidligt i forløbet, men der var økonomien noget anderledes, end hvad det endte med at blive, siger Jesper Hansen og fortsætter:

- Jeg tror på, han bliver et spændende ansigt i dansk fodbold. Det er en spiller, der kan spille flere positioner på midtbanen, og hans rutine og bevægelighed omkring midtbanerollen kan hjælpe os. Desuden har vi haft Jens Jakob Thomasen ude i noget tid, og der er fortsat tvivl om ham.

Kamil Vacek har indgået en to-årig aftale med OB. 

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

Det er op ad bakke for AaB, der skuffede i premieren mod Lyngby og har mange på skadeslisten. SønderjyskE står med go...

Mere Superliga

Fokus