• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - AaB

Kronjyderne fra Randers har nye folk i truppen, og nu venter et spændende opgør mod AaB.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Jens Maae
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcaab #eldk

Holdnyt:
Randers FC:
Thomas Thomasbergs mandskab kom ned på jorden igen søndag, hvor det endte med et nederlag på 0-3 til FC MIdtjylland, men det kan alligevel ikke fjerne fornemmelsen af en god start på sæsonen for Randers.

Kronjyderne har hentet ni point i de første syv kampe. Det rækker aktuelt til en plads som nummer syv i tabellen.

Før opgøret mod FC Midtjylland fik klubben tiltrængt forstærkning i form af angriberen Marvin Egho samt offensivspiller Mads Aaquist. Sidstnævnte er lejet i FC Nordsjælland. Det er kun Aaquist, der er med i truppen til opgøret. 

Hverken Marcus Mølvadgaard eller Mikael Boman var med i seneste kamp, og de er heller ikke med i truppen til søndagens kamp. Frederik Lauenborg blev knæskadet mod FC Midtjylland, men han er klar til søndagens kamp. 

AaB:

Nordjyderne tabte noget skuffende med 0-1 hjemme til Esbjerg senest og mistede dermed noget af det momentum, der ellers var blevet opbygget. Nu gælder så en kamp mod en ny og svær modstander, der gerne står dybt i banen.

Jannik Pohl er skiftet til hollandske Groningen, og hans afløser, Tommy van Weert, er med i truppen til søndagens opgør. 

Siden sidst er peruvianske Edison Flores også blevet solgt. Han fandt aldrig sine fødder i dansk fodbold og AaB, og efter to år i det nordjyske er han rykket til Mexico. Hans afløser, Lucas Andersen, er ligeledes klar til spilletid søndag eftermiddag. 

TIl opgøret er AaB uden Rasmus Würtz, der sidder ude med en skade. Også Marco Ramkilde sidder ude med skade.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy - Aaquist, Allansson, Rømer, Lobjanidze - Stokke, Riis Jakobsen

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann - Kusk, Christensen, Abildgaard, Thellufsen - Abou Ali, Ochs

Profilen:
Angriber Philipp Ochs kommer der til at være store forventninger til. Han er lejet i Hoffenheim, og efter afgangen af Jannik Pohl hviler meget offensivt på Ochs' skuldre. Indtil videre har Ochs både oplevet at score og få rødt i kort i dansk fodbold. Og det i øvrigt i samme kamp. Det er en spændende spiller, AaB har fået fingrene i.

Vidste du, at..:
Hvilket Superliga-hold har scoret færrest mål i Superligaen? Svaret er rækkens nummer fire AaB, der blot har scoret fem gange i syv kampe. De fem scoringer har været med til at bidrage til en pointhøst på 13 point i syv kampe.

Dom:
Der har blot været 11 mål i AaB's syv kampe, så det tegner til at blive en målfattig fodboldkamp. Og Randers FC er heller ikke et hold, der skaber fodboldkampe, så det kan sagtens blive en ganske defensiv og taktisk affære, der afgøres på en dødbold.

Randers FC har vist sig ganske stabile på hjemmebane, hvor klubben har hentet syv point i fire kampe, og vi tror på, det fortsætter for kronjyderne, der henter en smal og lidt overraskende sejr over AaB. 1-0 til Randers.

Tidligere indbydes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus