Ajax klar til CL-gruppespil

Ajax er med i bowlen, når der skal trækkes lod til gruppespillet i Champions League. Det står klart, efter de samlet slog Dynamo Kiev med 3-1.

Ajax fik et stærkt udgangspunkt hjemme mod Dynamo Kiev i sidste uge med en sejr på 3-1, og føringen skulle forsvares hjem i Ukraine, førend det hollandske hold igen var klar til Champions League-gruppespillet.

Som forventet lagde Dynamo Kiev ud med et højt pres, og Benjamin Verbic var lige ved at kunne løbe bolden i mål, men han mistimede lige præcis indlægget efter fem minutter.

13 minutter inde i kampen blev Matthijs De Ligt holdt fast i trøjen på et hjørnespark, og så blev Ajax tildelt straffespark. Dusan Tadic ramte imidlertid på stolpen og missede muligheden for at bringe Ajax i front.

Ajax fik spist sig mere ind i kampen, og Klaas-Jan Huntelaar havde en gigantisk chance kort før pausen, som han misbrugte på grund af en stor redning fra Dynamo Kievs målmand.

På den anden side af pausen var Ajax endnu en gang ved at komme foran, da Hakim Ziyech bankede et frispark på overliggeren.

Dynamo Kiev havde svært ved at skabe chancer, og det var tydeligt, at Ajax i boldomgangen var et niveau over ukrainerne. Ajax fik dog heller ikke hul på bylden i den anden ende.

Dermed endte kampen 0-0, og Ajax er klar til gruppespillet med en samlet sejr på 3-1.

Young Boys og AEK Athen er ligeledes klar til Champions League efter sejr over henholdsvis Dinamo Zagreb og Videoton.