• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Selskabet bag FCK præsenterer ventet underskud: Taber kvart milliard

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Parken Sport & Entertainment er kommet ud af første halvår med et underskud på en kvart milliard. Det var dog forventet og kommer som en følge af Fitness DK-salget. FCK-delen af koncernen tabte 11 millioner i årets første halve år.

Af Anders Dehn

FC København klarede sig sportsligt ikke lige så godt i foråret 2018 som i foråret 2017. I fjor vandt holdet både pokalturneringen og mesterskabet og spillede to runder i Europa League, mens det i år blev til et tidligt pokalexit, en fjerdeplads og kun én Europa League-runde.

Det kan aflæses direkte i det halvårsregnskab, som selskabet bag klubben, Parken Sport & Entertainment, har udsendt. Her fremgår det, at omsætningen er faldet med 32,5 millioner, og det forklarer selskabet med netop førnævnte sportslige resultater.

Til gengæld tjente klubben 34,5 millioner kroner på transferaktiviteter. Det var tre gange så meget som året før. Det var dog ikke nok til at opveje for de manglende indtægter på andre parametre, og FCK-delen tabte 11,2 millioner kroner i året første seks måneder.

Det er dog småpenge i forhold til det samlede underskud i Parken Sport & Entertainment, som lyder på 227,5 millioner kroner. Det skal dog primært forklares med, at koncernen sælger Fitness DK-kæden fra og har været nødt til at afskrive lige over 200 millioner kroner på den del af selskabet.

Med til historien hører, at salget ikke er effekturet endnu, og at indtægterne fra det først falder her i slutningen af august. 

De store nedskrivninger på Fitness DK betyder, at Parken Sport & Entertainment forventer at komme ud af 2018 med et underskud på 155 og 170 millioner kroner. Fraregner man den del og ser kun på de dele, som koncernen fortsætter med, forventer PS&E et overskud på 50-65 millioner.

Det forudsætter dog, at FC København kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet. Holdet møder i morgen Atalanta i den afgørende playoffkamp, efter opgøret i Italien endte 0-0.

Superliga

LIVE: Scoring igen i Silkeborg

FC København skal forsøge at rejse sig oven på seneste rundes enorme skuffelse mod Esbjerg fB. Modstanderen er bundpr...

Mere Superliga

Fokus