• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Optakt: AC Horsens - Vejle Boldklub

Optakt: AC Horsens - Vejle Boldklub
Foto: Getty Images

Et vaskeægte lokalopgør gør fredag aften comeback i den bedste danske række, når AC Horsens får besøg af Vejle Boldklub i Superligaen for første gang siden 2009.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Fredag kl. 19.00
Spillested: CASA Arena Horsens
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achvb #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
20 kampe. Så mange spillede "Den Gule Fare" i træk uden at holde buret rent, men i forrige rundes hjemmekamp mod AaB lykkedes det endelig for Bo Henriksens tropper, der fejrede den brudte stime med endnu engang at spille til nul i weekenden.

AC Horsens havde før kampen i Farum ikke besejret FC Nordsjælland siden 2009, og den stime brød Horsens oven i købet også, da de vandt opgøret med 1-0 og dermed hentede sæsonens første sejr siden premieren mod FC København i Telia Parken.

Østjyderne er med andre ord ved at finde i ind på det rette spor, og det er lige i tide til sæsonens højdepunkt for tilskuerne på CASA Arena. På fredag kommer ærkerivalerne fra Vejle nemlig på besøg.

Horsens vil for alvor kunne kickstarte efteråret, hvis de slår lokalrivalerne, men de må med al sansynlighed forsøge at gøre det uden den nye angriber, som Bo Henriksen har lovet. Der er nemlig fortsat intet nyt at berette på den front. 

Horsens-manageren har i de seneste uger fået flere spillere tilbage fra skader, og det er nu kun Jonas Borring, der har et spørgsmålstegn hængende over hovedet. Kantspilleren var både med i truppen mod AaB og FC Nordsjælland, men forud for begge opgør blev han siet fra inden kampstart. Han er igen med i truppen mod Vejle, men det er stadig uvist, hvorvidt han bliver klar til kampen.

Vejle Boldklub:
Superliga-oprykkerne kom fremragende fra start, da de vandt med 3-1 på hjemmebane over Hobro IK, men siden har Adolfo Sormanis tropper fra Nørreskoven ikke smagt sejrens sødme.

Senest blev det til et skuffende 0-2-nederlag på hjemmebane til den tidlige bundprop OB, men en sejr over de lokale rivaler fra Horsens vil kunne gøre meget for Vejles start i Superligaen. 

Vejle Boldklub var i mange år storebror i forholdet mellem Vejle og AC Horsens, men i de seneste par år har de gule naboer overtaget den tjans, og mon ikke oprykkerne er opsatte på at rykke lidt ved magtbalancen.

Sean Murray er stadig ude efter sin operation for blindtarmsbetændelse, mens Adolfo Sormani også har udelukket, at Imed Louati og Tobias Mølgaard kommer i aktion mod Horsens. Til gengæld lysner det for Mads Lauritsen, der er tilbage i kamptruppen og dermed kan få comeback.

Onsdag forstærkede Vejle sig også i angrebet ved at hente den 21-årige angriber Victorien Adebayor, og det bliver spændende at se, om han kommer i aktion fredag. 

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delaj - Nymann, Nielsen, Reese, Kortegaard - Frantsen, Nilsen, Jacobsen, Hansson - Qvist, Skytte

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Bajza - Memija, Lauritsen, Greve, Davidsen - Madsen, Ramadani - Sousa, Schoop, Mucolli - Nilsson

Profilen:
AC Horsens og Vejle Boldklub spillede senest en Superliga-kamp den 13. maj 2009, og begge klubber har luet godt ud i trupperne siden. Faktisk er der kun én spiller tilbage, der kan prale af at have spillet et Superliga-opgør mellem de to klubber. AC Horsens' 34-årige Thomas Kortegaard blev nemlig skiftet ind med 24 minutter igen i det opgør og har også før det spillet fuld tid i to af de i alt seks indbyrdes opgør i den bedste danske række. 

Vidste du, at..:
Seks gange har Horsens og Vejle mødt hinanden i Superligaen, men der er faktisk et af holdene, der aldrig har vundet. Fredagens værter fra AC Horsens har flere gange sejret over rivalerne i 1. division, men i Superligaen er det aldrig lykkedes "Den Gule Fare" at besejre Vejle Boldklub. Det er dog ikke fordi, at Vejle kan prale meget af det modsatte. Kun én sejr har de over AC Horsens i Superligaen. 

Dom:
I et lokalopgør kan alt ske, og det bliver med al sandsynlighed også en tæt kamp. Det viser historien også, at det typisk er mellem Horsens og Vejle. Vi tror dog på, at Horsens' stærke hjemmebanestatistik og Vejles dårlige formkurve gør, at hvis der endelig skal findes en vinder, peger pilen mere mod hjemmeholdet end udeholdet. 

En Horsens-sejr på 1-0 er vores bud. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus