• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Malmö-træner roser FCM-ejer: Han er en meget, meget klog mand

Foto: Getty Images

Uwe Rösler har arbejdet under Matthew Benham i Brentford, og han har kun gode ting at sige om sin tidligere arbejdsgiver forud for Europa League-playoffkampen i aften.

Af Anders Dehn

Uwe Rösler kender formentlig forretningsgangene i FC Midtjylland bedre end de fleste andre modstandertrænere. Han har nemlig arbejdet i et lignende setup og under samme ejer i Brentford.

Fra juni 2011 til december 2013 havde den tyske træner ansvaret i klubben, der dengang befandt sig i League One, og han endte siden med at indbringe Brentford en sum penge, da Wigan købte ham fri af kontrakten.

Læs også: FCM-direktør drømmer om Arsenal, Chelsea og Milan i gruppespillet

Rösler ser frem til at stå over for sin tidligere chefs klub, når hans Malmö FF-hold møder FC Midtjylland i aftenens Europa League-opgør.

- Han er et behageligt menneske, og han er en meget, meget klog mand, som jeg har stor respekt for. Og han er ved at vise, at man godt kan få succes i fodboldverdenen, selv om man ikke har flest ressourcer. Jeg tænker her på Midtjylland, men især på Brentford, siger Uwe Rösler til Herning Folkeblad.

Mens FC Midtjylland altså har vundet to danske mesterskaber i Benhams regeringstid, rykkede Brentford i 2014 op i Championship i England. Siden er det blevet til en femteplads, en niendeplads, en tiendeplads og senest endnu en niendeplads.

Uwe Rösler har været cheftræner i Malmö FF, siden han i juni blev ansat som den permanente afløser for fyrede Magnus Pehrsson. Han og hans hold går ind til FCM-kampen med et 2-2-resultat på hjemmebane i det første opgør.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.