• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Glad Gaarde: Vi har en fin købsoption på Lucas Andersen

Glad Gaarde: Vi har en fin købsoption på Lucas Andersen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En glad sportsdirektør i AaB er klar til at smække transfervinduet i.

Af Ole Hoffskov

En højt skattet nordjyde er torsdag vendt hjem til Aalborg.

Superliga-klubben AaB kunne således præsentere Lucas Andersen som ny spiller på Hornevej. Seks år efter, at offensivspilleren forlod AaB, er han tilbage i bolsjestriber på en lejeaftale for resten af indeværende sæson.

Lucas Andersen er hentet i Grasshoppers.

- Vi havde håbet at hente Lucas, men det var bestemt ikke noget, vi forventede. Vi fik en fornemmelse af, at det kunne lade sig gøre, og så gik det relativt hurtigt. Lucas er vendt hjem til AaB, fordi han skal genfinde lidt af fodboldglæden, og vi er naturligvis meget glade for at have ham tilbage, siger sportsdirektør Allan Gaarde til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det er dejligt at være en klub, som folk gerne vil til og naturligvis også gerne vil tilbage til. Vi skal hele tiden udvikle os som klub, men det er også vigtigt, at vi bevarer kulturen, og en stor del af det er at have spillere, der kender miljøet. Når vi henter nogle af vores tidligere spillere hjem, er det selvfølgelig også et bevis på, at AaB er en klub, hvor vi behandler folk godt og samtidig kan tilbyde et professionelt miljø.

Lejeaftalen med Lucas Andersen gælder i første omgang for resten af indeværende sæson, men det skulle gerne udvikle sig til et længere samarbejde. 

- Det er ikke hensigten for os, at det skal slutte næste sommer, og jeg fornemmer heller ikke, det er Lucas' hensigt. Vi har sikret os en god købsoption, og nu handler det om at få Lucas i gang, så han kan styrke vores hold, siger Gaarde.

Sportsdirektøren understreger, at han er mindst lige så glad for tilgangen af den hollandske angriber Tom van Weert.

- Vi har kigget længe på Tom, og vi har også været i kontakt med Groningen tidligere i transfervinduet. På et tidspunkt står Groningen og mangler en type som Jannik, og så opstod muligheden for, at de købte Jannik hos os, og vi købte Tom hos dem. Jeg synes, det er en meget spændende tilgang. Det er en spiller, der gennem hele sin karriere har vist, han kan lave mål, lyder det fra AaB-bossen.

Han giver Jannik Pohl følgende skudsmål med til Holland:

- Jeg vil kalde det en ubetinget succeshistorie. Jannik har altid spillet i AaB, og han har udviklet sig til en profil på vores Superliga-mandskab samtidig med, at han har spillet for næsten alle danske U-landshold. Nu er det hele så kulmineret med et salg til udlandet. Det kan vi ikke andet end være glade og stolte over.

Med tilgangen af Lucas Andersen er AaB klar til at smække transfervinduet i.

- Ja, vi er færdige nu, og det har også været nogle hektiske uger. Jeg glæder mig til, at vinduet lukker i morgen aften, siger Allan Gaarde.

Sportsdirektøren understreger, at det kan komme på tale at leje en spiller ud i løbet af fredagen. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus