• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

FCM misser endnu et gruppespil: Gik ned mod Malmö FF

FCM misser endnu et gruppespil: Gik ned mod Malmö FF
Foto: Rene Schütze/Getty Images

Det blev til et samlet nederlag på 2-4, da Malmö vandt med 2-0 over FC Midtjylland torsdag aften.

Af Oliver Okstrøm

Der var lagt op til en meget vigtig aften i FC Midtjyllands historie torsdag aften, men alvoren var måske ikke gået helt op for de danske mestre. Den skarphed, som var der i den første kamp mod Malmö FF, var der ikke i returkampen i Herning.

Som kampen udviklede sig, var det dog FCM, der kom bedst fra land i de første 20 minutters spil, hvor der blev varmet op til, at der skulle laves den mulighed, der ville punktere Malmös moral. Derefter kom chancerne da også, da både Frank Onyeka og Marc Dal Hende kom til gode muligheder. Målet kom bare ikke.

Ofte er det set i europæisk fodbold, at man er nødt til at slå til, når chancerne opstår. Den lille linje havde Malmö-holdet været opmærksom på, og efter lidt mere end en halv time slog sydsvenskerne til.

Først viste Markus Rosenberg stort overblik, da han først trak lidt ned i banen, hvorefter han lagde en præcis aflevering ind i højresiden af feltet ved Vindheim, som lagde bolden ind til en helt fri Marcus Antonsson. Han kunne derefter sende bolden køligt i netmaskerne.

Her var der tale om et mindre forsvarskoks, hvor FCM'erne havde svært ved at følge med.

Det knækkede ikke midtjyderne, og det kunne være blevet til en hurtig udligning fem minutter efter, da en retur fra Johan Dahlin i Malmö-målet endte for fødderne af Gustav Wikheim. Men han brændte i en situation, hvor Marc Dal Hende kom lige bagved.

Efter pausen kunne de lyseblå spillere fra den anden side af Øresund lade uret arbejde for dem. Samtidig arbejdede FCM'erne hårdt for at få udligningen, og den største mulighed tilfaldt Jakob Poulsen, som sparkede et frispark på indersiden af stolpen.

Med 11 minutter tilbage af den ordinære spilletid blev lyset mere eller mindre slukket for midtjydernes europæiske drømme. Igen var Marcus Rosenberg giftig, da han fik klasket bolden i mål med et skud lidt udenfor feltet.

Dermed er FC Midtjylland ikke med, når der trækkes lod om gruppespillet i Europa League.

Superliga

Mere Superliga

Fokus