Steinlein: Vi fortjener en over næsen nu
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Europa League

Steinlein: Vi fortjener en over næsen nu

FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein lægger nu op til, at klubben må evaluere, hvad der skal til, hvis man vil videre i europæisk fodbold fremover.

FC Midtjylland røg ud af Europa League-kvalifikationen torsdag aften, da de tabte med samlet 2-4 til Malmö FF. Efterfølgende var det en ærlig FCM-direktør i form af Claus Steinlein, der så tilbage på de seneste tre år.

Det skete i et interview med TV3+.

- Det er tredje år i træk, at vi er i playoff, og Midtjyllands og omverdenens forventninger er, at vi skal i gruppespillet, og derfor fortjener vi en over næsen i dag, og det er helt okay. Det må vi acceptere. Vi melder selv stort ud. Jeg synes, at vi har kynisme, når vi vinder DM-pokalen, siger han og fortsætter:

- Vi må hjem på træningsbanen, for nu er det DM, det handler om. Vi skal i det gruppespil, og nu har vi 12 måneder til, at vi har chancen igen. Det er det mest frustrerende. 

I det hele taget betyder nederlaget til Malmö, at man nu går efter at man skal blive endnu bedre.

- Det giver blod på tanden. Det var ligesom, da vi var ved at blive danske mestre med to gange sølv. Nu må vi træne endnu bedre, vi må købe bedre ind, vi må være mere kyniske. På alle parametre må vi øge to procent, fordi det var det, der skulle til. Hvis vi havde fem procent mere, så var vi måske kommet i to gruppespil mere. Men det kan vi ikke bruge til noget nu. Vi må tilbage og hele klubben må evaluere, hvad der skal til, siger Steinlein.

Dermed venter der nu en sæson for de danske mestre uden europæisk gruppespil.