PS&E-formand: Solbakkens arbejde imponerer mig mest
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Europa League

PS&E-formand: Solbakkens arbejde imponerer mig mest

Parken Sport & Entertainments bestyrelsesformand Bo Rygaard var naturligvis glad for sejren over Atalanta, hvor han særligt roser Ståle Solbakken.

FC København tog en stor skalp, da de vandt over Serie A-klubben Atalanta i playoff-runden af Europa League-kvalifikationen efter to gange 0-0 mellem de to klubber. Efter sejren var det en glad Bo Rygaard, der er bestyrelsesformand for selskabet bag FCK, Parken Sport & Entertainment.

Det slog han fast foran den fremmødte presse efter opgøret, hvor han pegede på, hvor stærkt manager Ståle Solbakken havde fået løftet holdet.

- Det, som imponerer mig mest, det er hvordan Ståle Solbakken og hans team har bygget et meget stabilt og internationalt velspillende hold op. Det er ikke bare denne kamp. Det er også nede i Atalanta, hvor man kommer derfra med 0-0, som i sig selv er en kæmpe præstation. Og så vil jeg sige, at de mange kampe, som vi har spillet på vejen i Europa League og ikke mindst de seneste Superliga-kampe har vist, at de har nået et rigtigt højt niveau allerede. Det er det, der glæder mig allermest, siger Bo Rygaard.

Han peger desuden også på, at det økonomiske aspekt vej sejren også har stor betydning.

- Det har også en stor økonomisk indvirken for en fodboldklub, at man kommer ind igennem den gyldne låge. Det er minimum 75 millioner kroner. Det betyder også noget, siger han og fortsætter:

- Der skal ikke være mange år i træk, hvor man ikke kvalificerer sig til Europa League, og det har der jo heller ikke været. De har været dygtige til at gøre det til en kommerciel forretning. En kommerciel forretning er at gå ud og vinde kampe i Superligaen og gerne vinde den, og så komme i europæisk gruppespil samt køb og salg af spillere, lyder det fra Bo Rygaard.

FC København vandt straffesparkskonkurrencen med 4-3.