• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ståle Solbakken opgiver profiljagt og jubler over Europa-triumf

Ståle Solbakken opgiver profiljagt og jubler over Europa-triumf
Foto: Jan Christensen/Getty Images

FCK-manager Ståle Solbakken var i strålende humør efter Europa League-triumfen mod Atalanta.

Af Ole Hoffskov

Ståle Solbakken havde håbet på at lande en Europa League-billet og en ny spiller i denne uge.

Han må nøjes med billetterne. 

Læs også: Bedst og værst: Joronen Europa-helten for FC København

FC København ekspederede torsdag Atalanta ud i playoff efter et dramatisk opgør i Telia Parken, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Her brændte Andreas Cornelius et afgørende spark for de italienske gæster, og så kunne Denis Vavro banke FCK i det 12. europæiske gruppespil på 13 år.

- Det her kan måle sig med noget af det største, vi har præsteret i FC Københavns historie. I dag er der perioder, hvor vi er bedst, og perioder, hvor de er bedst. De har en enkelt eller to chance mere end os, det må vi erkende, men på mange parametre spiller vi lige op, siger Ståle Solbakken.

Nu glæder FCK-manageren sig til, hvilke udfordringer der venter i gruppespillet.

- Det er vigtigt at være i Europa og så lade være med at plukke, hvem man skal møde i gruppespillet, før man har spillet kampene. Det er nok en meget god idé, siger Solbakken og sender dermed formentlig en lille stikpille til FCM-direktør Claus Steinlein, der torsdag var ude at tale om udsigterne til at møde Arsenal, Chelsea eller AC Milan.

Ståle Solbakken vil nu ikke helt indrømme, at det var en lille hilsen til Steinlein på den jyske hede.

Han lægger dog ikke fingre imellem, når han skal beskrive, hvilken bedrift det er, at FCK er klar til et gruppespil for 12. gang ud af de seneste 13 forsøg.

- Det er en helt sindssyg præstation. Det er en overpræstation af dimensioner af et hold fra Skandinavien. Det er helt sygt. Der er 10-12 hold i Europa, der har været så stabile, siger Solbakken, der gerne tager en stor del af æren:

- Jeg er træner for at spille international fodbold. Jeg er ikke træner for at spille i Superligaen. Det er rigtig meget min skyld, at Danmark næsten har to hold i Champions League.

Nordmanden havde en god følelse i maven før den nervepirrende straffesparkskonkurrence.

- Bjelland var nummer fire, der skulle sparke, og Dame N'Doye nummer seks, men Bjelland var så stiv i benet, at han ikke kunne sparke. Jeg havde ikke nogen god følelse om N'Doye, men de andre var jeg sikker på. Jan Gregus kan sparke ti ud af ti, Pieros er jeg stensikker på, og Vavro har nerver af stål. "Jeg vil tage det femte spark", sagde han. Robert Skov plejer også at være sikker. Jeg var temmelig sikker på, vi ville score på fire ud af fem - jeg var kun usikker på én, og han brændte, siger Ståle Solbakken.

Transferjagt lykkedes ikke - Kadrii smutter
Fredag klokken 23.59 lukker transfervinduet, og der er udsigt til et stille døgn i den danske hovedstad. FC København har ellers forsøgt at lande en ny spiller, men missionen lykkedes ikke.

- Vi har prøvet ihærdigt at få en spiller mere, men det er ikke lykkedes, selv om vi har strakt os langt på én spiller. Det gik ikke, siger Ståle Solbakken.

Er det stensikkert, han ikke kommer?

- Ja, det er det. Vi havde en god følelse, men den er død.

Skal I prøve noget andet?

- Vi vil prøve at få en tredjekeeper, for vi kan ikke blive ved med at have Kim Christensen som tredjekeeper. Det er det eneste. Vi kan ikke bare købe for at købe.

- Bashkim Kadrii forsvinder, men resten holder vi på.

Der trækkes lod til gruppespillet i Europa League fredag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus