• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

To klubber, hvis europæiske drømme blev smadret torsdag aften, mødes søndag i Brøndby.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #biffcm #eldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Det blev til et samlet nederlag på 4-9 til belgiske Genk i den afgørende Europa League-kvalifikationsrunde , så det var ikke marginaler, der sendte Brøndby ud. Klubben kan glæde sig over at have lavet fire mål mod Genk, men omvendt må det give anledning til bekymring, at Marvin Schwäbe ni gange i bare to kampe blev passeret.

Nu skifter fokus så tilbage på Superligaen, som er Brøndbys altoverskyggende mål, nu Europa glippede.

Klubben fra den københavnske vestegn har hentet Besar Halimi på en toårig aftale, og mere kan være på vej på sidstedagen i transfervinduet.

Brøndby må igen forventes at rotere lidt i opstillingen til opgøret - det virker sandsynligt, at Benedikt Röcker går tilbage i startopstillingen, eftersom Joel Kabongo er i karantæne til opgøret mod FC Midtjylland. De to nyindkøb, Uffe Bech og Besar Halimi, er begge med i truppen til opgøret. 

FC Midtjylland:
De havde 2-2 med "hjem" fra Malmø torsdag i sidste uge, men FC Midtjylland kunne ikke gøre arbejdet færdigt, da Malmö FF gæstede Herning og FC Midtjylland. 2-0 vandt svenskerne, og dermed blev FCM det første danske mesterhold i en del år, der ikke kom i et europæisk gruppespil.

Nu er det ligesom med Brøndby Superligaen, der er det altoverskyggende mål for Midtjylland, og sideløbende med arbejdet frem mod Malmö-kampen i Herning, har man på ledelsesgangen sendt bud afsted på Brøndbys Simon Tibbling. Bud, som er blevet afvist.

Det manglede europæiske gruppespil får klubben til at sælge spillere, og således har både Bubacarr Sanneh og Mikkel Duelund forladt klubben til henholdsvis Anderlecht og Dynamo Kiev.

Rilwan Hassan er stadig ude med en skade, mens Alexander Munksgaard og Zsolt Korcsmar ikke er udtaget. 

Karantæner:

Brøndby IF: Joel Kabongo
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Larsson, Arajuuri, Röcker, Jung - Radosevic - Vigen, Tibbling - Mukhtar - Erceg, Wilczek

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sviatchenko, Scholz - Andersson, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Onyeka, Onuachu, Wikheim

Profilen:
Kamil Wilczek har scoret otte gange i 11 kampe denne sæson, og den polske angriber får igen en nøglerolle, når Brøndby skal forsøge at sætte en af konkurrenterne i toppen på plads.

Vidste du, at..:
Sidst FC Midtjylland gæstede Brøndby Stadion, blev Bubacarr Sanneh den store matchvinder med sit hovedstødsmål i anden halvleg. Det blev startskuddet til FCM's slutspurt i Superligaen, hvor klubben endte med at gå forbi Brøndby i tabellen og vandt det danske mesterskab.

Dom:
Det er to hold, der begge røg ud af Europa, der mødes søndag aften i Brøndby. Og det er så spørgsmålet, hvilket hold der mentalt er kommet sig mest over skuffelsen at ryge ud. Umiddelbart må det være Brøndby, der trods alt var på den sværeste opgave i torsdagens returkamp.

Brøndby er hjemmehold og må forventes at være meget tændt efter at slå FC Midtjylland. Dels fordi FC Midtjylland offentligt har flirtet lidt med Simon Tibbling, dels fordi Brøndby sidste sæson måtte se sig overhalet af FC Midtjylland, der nærmest stjal mesterskabet fra Brøndby til sidst.

FCM er samtidig i gang med at sælge forsvarsprofilen Bubacarr Sanneh, og derfor tror vi på, at det ender med en Brøndby-sejr. 2-1 til de blå-gule.

Tidligere indbydes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.