FCM-boss jubler over millionregn og lukker skattekisten
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCM-boss jubler over millionregn og lukker skattekisten

FC Midtjylland er blevet en ganske velhavende fodboldklub efter en række massive spillersalg, og det glæder selvsagt sportschef Svend Graversen. De danske mestre har brugt den sidste krone denne sommer.

FC Midtjylland offentliggjorde fredag salget af Bubacarr Sanneh til Anderlecht, og ifølge Ekstra Bladet indkasserer de danske mestre 60 millioner kroner. Heraf skal en god del sendes videre til AC Horsens, men der kan samtidig drysse flere penge af til ulvene de kommende år grundet en række klausuler.

Bubacarr Sanneh har i et stykke tid drømt sig til Anderlecht, og i dag kunne gambieren så sætte sin signatur på en fem-årig aftale.

- Det er en helt særlig fortælling, og man må bare rose vores scouts, trænerteam og mange andre for, at vi har landet endnu en stor transfer. Efter et halvt år sælger vi en spiller for 40 gange så meget, som vi købte ham for, og det er vi selvfølgelig utroligt stolte over, siger sportschef Svend Graversen til tipsbladet.dk.

Bubacarr Sanneh kom til FC Midtjylland fra AC Horsens i vinterpausen og nåede blandt andet at vinde et dansk mesterskab med ulvene.

- Vi havde nok forestillet os et lidt længere forløb, men han havde en fantastisk tid, selv om den blev kort, og det er klart, at når der er så mange penge involveret, som tilfældet er her, så opstår en ny situation, og det er jo ikke nogen hemmelighed, at der også var et ønske fra Bubacarr. Vi er glade for, at vi endnu en gang kan hjælpe en spiller videre til en stor klub i Europa, siger sportschefen.

Salget af Bubacarr Sanneh følger i slipstrømmen af markante transfers som Alexander Sørloth til Crystal Palace, Dominick Drexler til FC Köln og Andreas Poulsen til Borussia Mönchengladbach.

- Vi skal passe på ikke at blive forvænte. Vi skal bevare ydmygheden, men nogle gange er man da lige nødt til at knibe sig selv i armen, når man tænker over de beløb, vi har fået ind på det seneste, lyder det fra Svend Graversen.

Og der er endnu flere millioner på vej.

Mikkel Duelund ventes præsenteret i Dynamo Kiev inden transferdeadline 23.59.

- Det er selvfølgelig en mulighed. Der er en grund til, at Mikkel ikke var med i søndags mod Randers FC og i går mod Malmö FF. Der kan godt ske noget, og det vil også blive et rigtig stort salg for FC Midtjylland. 

Pengene bruges ikke i aften
Hvis der er noget, FC Midtjylland plejer at være garante for på aftenen for transferdeadline, så er det en spektakulært handel, men de danske mestre har ifølge sportschefen hentet den sidste spiller denne sommer.

- Der kommer ikke flere. Vi led et stort knæk i går med nederlaget til Malmö, og det må vi lægge os faldt ned og erkende. Nu handler det om at trække i arbejdstøjet og stå sammen, som vi altid gør i FC Midtjylland, og jeg er meget tilfreds med truppen, siger Graversen.

Så I har opgivet Simon Tibbling?

- Det har jeg ingen kommentarer til.